Kommunalvalg 2017

Hård kamp om borgmesterpost: - Der er kun et krav fra at være enighed

Både Socialdemokratiet og Venstre vil have borgmesterposten.

Slaget om borgmesterposten i Slagelse Kommune er stadig i gang.

På Facebook skriver John Dyrby Paulsen, som er socialdemokraternes borgmesterkandidat, at man går efter en bred aftale.

- Forhandlingerne rykker sig hele tiden, og det er positivt. Vi vil gerne lave en bred aftale, og det tror jeg stadig er inden for rækkevidde, skriver han.

Hvis man spørger John Dyrby Paulsen, så er han ganske tæt på at kunne sætte sig i borgmesterstolen.

- Vi arbejder med et papir, der kun er et enkelt krav fra at være enighed om. Og i det papir står der, at jeg er borgmester, sagde John Dyrby Paulsen torsdag aften til TV 2.

Forhandlingerne foregår mellem en gruppe bestående af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Konstituering trækker ud

Konstitueringen på Slagelse Rådhus er siden valgnatten gået i hårdknude. Som en af de absolut sidste af landets kommuner er der endnu ikke fundet en borgmester.

Onsdag morgen havde John Dyrby Paulsen ellers indkaldt Enhedslisten, SF, Liberal Alliance og Radikale Venstre til møde i Antvorskov Hallen for at få det sidste på plads. Men her fik John Dyrby Paulsen sig en lang næse.

Radikale Venstres spidskandidat, Troels Brandt, mødte aldrig op.

Han havde fået kolde fødder:

- Jeg har ikke lovet at møde op til noget møde. Vi vil det brede samarbejde, og det er også derfor, vi ikke er mødt op til forhandlingerne med de røde partier. Det er for snævert et flertal, sagde den radikale spidskandidat til TV ØST.

Selvom han stod bag borgmesterkandidaten natten til onsdag, sagde han i går, torsdag, at der aldrig var ”ført pen til papir på valgnatten”. I stedet deltager han nu i forhandlinger med blå blok, og det har fået troen tilbage hos Stén Knuth og Venstre:

- Jeg vil rigtig gerne være borgmester, sagde Stén Knuth til TV 2 torsdag.