Politik

BLOG: Danskerne har givet Socialdemokratiet en tillidserklæring

Sikke et valg! Både i de store byer og på landet har det været en stærk oplevelse at se, hvordan danskerne har sat kryds ved Socialdemokratiet og bidraget til den største fremgang ved et kommunalvalg siden Anker Jørgensens tid. Mere end en million danskere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet til kommunalvalget. Det svarer næsten til hver tredje stemme. Og mere end halvdelen af danskerne kan nu se frem til at have en socialdemokratisk borgmester i de kommende fire år. decms://3a4fe765dfd54e9e7f8adb5cd38563cffbe4d1a1 Det vækker stolthed at få så stor en tillidserklæring.

Sikke et valg! Både i de store byer og på landet har det været en stærk oplevelse at se, hvordan danskerne har sat kryds ved Socialdemokratiet og bidraget til den største fremgang ved et kommunalvalg siden Anker Jørgensens tid.

Mere end en million danskere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet til kommunalvalget. Det svarer næsten til hver tredje stemme. Og mere end halvdelen af danskerne kan nu se frem til at have en socialdemokratisk borgmester i de kommende fire år.

Det vækker stolthed at få så stor en tillidserklæring. Men vi går også til opgaven med ydmyghed. Vi vil nu arbejde benhårdt for at leve op til den tillid, danskerne har vist os. Både lokalt, i kommuner og i regioner. Men også her på Christiansborg.

Socialdemokratiet er et samlet parti. Det Danmark vi kæmper for lokalt, er det samme Danmark vi kæmper for på Christiansborg. Vi vælger at prioritere velfærden. At sørge for, at der er styr på sundhedsområdet, ældreplejen, folkeskolen og daginstitutionerne. Og at sikre, at der er vækst og job til danskerne i fremtiden.

De socialdemokratiske borgmestre har gjort det godt. Det ved jeg, fordi jeg har rejst rundt i landet sammen med Mette Frederiksen. Og efter kommunalvalget stiller Socialdemokratiet med et endnu bedre og større hold i kampen for et stærkere velfærdssamfund – i hele Danmark. 

På Christiansborg kan flere borgmesterposter og byrådsmedlemmer dog ikke umiddelbart veksles til konkret politik. Det gælder særligt, når vi har en regering, der ikke vil lytte til danskernes budskab om velfærd før skattelettelser. Men med den styrkede position i Danmark, er der utvivlsomt skabt et stærkere afsæt for at styrke velfærden i kommunerne og regionerne.

Jeg ser valgresultatet som et bevis på, at når danskerne får valget mellem at prioritere velfærd eller skattelettelser først, så er konklusionen klar.

Danskerne ønsker, at der er en ordentlig velfærd - med gode daginstitutioner og folkeskoler, en værdig ældrepleje og et stærkt sundhedsvæsen, før vi begynder at give skattelettelser.