Kommunalvalg 2017

De skæve og aparte kandidater - sådan gik det dem

Der var mange sjove og skæve, men også alvorlige indslag under valgkampen. Vi har set på, hvordan det gik dem.

Forestil dig, at du på valgdagen står i stemmeboksen et sted i Region Hovedstaden. Kan du komme på én eneste god grund til ikke at stemme på partiet med det joviale navn ’Valgfest med mexicansk tema’?

Hvis ikke, så har du det ligesom 1000 andre vælgere, der satte deres kryds netop der i tirsdags.

Dermed fik partiet del i Økonomi- og Indenrigsministeries partistøtte på 5658 kroner om året, ifølge partiets egen regnemaskine. Det bliver til 22.632 kroner i løbet af valgperioden, skriver TV 2 Lorry.

Og dem har partiet tænkt sig at skænke til et formål, de virkelig føler for – ja, du gættede det: En valgfest med mexicansk tema.

Feststemte vælgere må dog væbne sig med tålmodighed. Støtten udbetales i det nye år, så det bliver først til foråret, at partiet inviterer til fiesta.

Ved gårsdagens Regionsrådsvalg fik ‘Valgfest med mexicansk tema’ 1137 stemmer, og det bringer partiet i stand til at få...

Posted by Valgfest med mexicansk tema on Wednesday, November 22, 2017

Død hest

København var også stedet, hvor man kunne stemme på partiet ’En Død Hest’.

Det aparte navn stammer fra overleveringen om den romerske kejser Caligula, fortæller partiets stifter Jesper Balle til TV 2 Lorry.

- For 2000 år siden var Caligula utilfreds med senatet og senatorerne, som er svarende til Folketinget og dets medlemmer. Han var så utilfreds, at han sagde: Så kan jeg lige så godt opstille min døde hest til senatet.

Blandt partiets mærkesager er løn for ikke at arbejde, har Jesper Balle fortalt TV 2 Lorry.

Balle trak sig ud af valgkampen med 10 stemmer. Hans partifælle Morten Versner fra Sydhavnen fik 22 stemmer og blev partiets topscorer. De to har aldrig mødt hinanden.

I alt blev det til 115 stemmer på partiet.

Ørehænger/tåkrummer gav ikke bonus

Og så var der valgkampens ørehænger. Opfølgeren til ’Sydfyn Style’ fra 2013, der dengang enten begejstrede vælgerne eller fik dem til at krumme tæer i en sådan grad, at de gik tre skostørrelser ned.

Det drejer sig selvfølglig om konservative Henrik Nielsens valgvideo – måske kendt i folkemunde, som ’Jeg skal ski’ do’.

I modsætning til ’Sydfyn Style’, der var et cover af den dengang voldsomt populære ’Gangnam Style’, og som endte med at koste de fire politikere et erstatningskrav fra Universal Music på tæt på en kvart million, så skulle Bandit Productions denne gang have sikret sig rettighederne til musikken. Produktionsselskabet skulle i øvrigt have 8-10.000 kroner for ulejligheden.

Svendborggenserens kampagnesang, hvor han og konen synger duet, er moduleret over sommerhittet ’Despacito’ og med linjer som ”Jeg skal ski’ do, Henrik det er lige nu,” skulle man måske tro, at et valghit var sikret. Videoen har da også fået over 56.000 visninger på Youtube alene.

Men der var ikke stemmer i stemmerne fra Svendborg.

Vælgerne ville det nemlig anderledes, og de konservatives Henrik Nielsen fik 400 færre personlige stemmer denne gang sammenlignet med sidste valg. Det skriver TV 2 Fyn.

Måske opfølgeren ’Kom igen do’ er i støbeskeen?

15 stemte på gangbang-politikers parti

Én af kommunalvalgets mest omtalte sager har haft politikeren Per Zeidler fra Syddjurs i centrum. Midt i valgkampen blev han nemlig anklaget for rufferi.

Per Zeidler havde arrangeret sexorgier i et tidligere forsamlingshus i Vejle og ifølge politiet taget sig betalt for det.

Men selvom Per Zeidler efterfølgende trak sig fra sit parti, Social Liberal Borgerliste, så var det ikke nok til at sikre opbakning blandt vælgerne.

Det blev kun til 15 stemmer til partiet, skriver TV 2 Østjylland.