Kommunalvalg 2017

Anna Mee Allerslev valgt ind i København - og man kan ikke uden videre trække sig

Hun skal finde ud af, hvordan hun vil nedlægge sit mandat, siger den radikale formand i hovedstaden.

Anne Mee Allerslev er valgt ind i Borgerrepræsentationen. Det står fast, efter de personlige stemmer onsdag aften er talt op. 

Se valgresultatet for samtlige 98 kommuner her.

Radikale Venstre har til kommunalvalget fået i alt 26.691 stemmer i København. Det er en tilbagegang på 2,3 procentpoint, men det er nok til fem mandater. 

Og det er netop det femte og sidste mandat, der går til Anna Mee Allerslev. Hun har fået 1123 personlige stemmer. 

Stod øverst på stemmesedlen 

Anna Mee Allerslev er blevet valgt ind på trods af, at hun har trukket sig helt fra politik efter en række skandalesager, der begyndte med historien om hendes bryllupsreception på Københavns Rådhus, som politikeren ikke havde betalt leje for. Det gjorde hun efterfølgende. 

Anna Mee Allerslev trak sig fra politik på et pressemøde den 25. oktober 2017.

Det var under en måned før kommunal- og regionsvalget, og kandidatlisterne var for længst indleveret. Derfor stod Anna Mee Allerslev øverst på stemmesedlen under Radikale Venstre i København til kommunalvalget. 

Nedlægger sit mandat 

Viktor Dylander er formand for Radikale Venstre i Hovedstaden. Her til aften har han følgende kortfattede kommentar:

 - Som Anna Mee Allerslev har sagt tidligere, så stiller hun sig ikke til rådighed. Hun skal nu finde ud af, hvordan hun vil nedlægge sit mandat, siger han til TV 2 Lorry.

Flest stemmer i København

1/Frank Jensen (A): 30637

2/Ninna Hedeager Olsen (Ø): 5719

3/Sisse Marie Welling (F): 5254

4/Niko Grünfeld (Å): 4005

5/Mia Nyegaard (B): 3844

6/Carl Christian Ebbesen (O): 3600

7/Alex Vanopslagh (I): 3563

8/Jakob Næsager (C): 2814

9/Cecilia Lonning-Skovgaard (V): 2592

10/Marcus Vesterager (A): 2523

Man kan ikke uden videre trække sig, når først man er valgt til kommunalbestyrelsen i en kommune. Men der er flere smutveje væk fra posten som kommunalpolitiker. Blandt andet hvis det ikke kan kombineres med private job, familielivet eller af helbredsmæssige årsager. 

- Men den ultimative smutvej er at flytte ud af kommunen. Det kan man gøre i en kort periode og så flytte tilbage. Det er den sikre vej, hvis man ikke har lyst at modtage valg, har forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole tidligere forklaret til Ritzau.

De fire andre radikale mandater i København er gået til Mia Nyegaard, Mette Annelie Rasmussen, Tommy Petersen og Karen Melchior.​