BLOG: Nu kan vi viske tavlen ren

16x9
Villy Søvndal Foto: Claus Fisker / Scanpix

BLOG: Nu har vi chancen for at få et nyt flertal i Syddanmark. Det er der brug for.

Tirsdag er en festdag for os alle sammen. Sådan har jeg det altid, når der er valg.

Der er noget højtideligt ved at gå ned til valgstedet og sætte sit kryds. Sådan tror jeg, vi er mange, der har det. Og på tværs af partier er vi meget enige om at respektere resultatet, uanset om det går, som vi håber eller ej.

De seneste måneder har jeg været rundt i alle egne af Sydjylland og Fyn med et klart mål. Jeg drømmer om, at vi får et nyt politisk flertal i Syddanmark.

Jeg har talt med engagerede borgere, debatteret med politikere og sågar fået lov til at spille et par numre på min guitar. Det er altid et behageligt afbræk i en travl tid.

Det er jo ikke min første valgkamp, men det er stadig stort at blive bekræftet i, hvor vigtig politik er for helt almindelige borgere. De har helt ret. Det er hamrende vigtigt.

Vi har brug for at få ryddet op i Region Syddanmark. Der har været så mange dårlige og dyre sager, at det er på tide at viske tavlen ren. Vi skylder borgerne mere åbenhed og mere tryghed.

Alle skal kunne stole trygt på, at ambulancetjenesten hurtigt og effektivt kan nå ud til hele regionen. Alle skal kunne forvente at blive behandlet kompetent og hurtigt, hvis de bliver ramt af fysisk eller psykisk sygdom.

Samtidig skal vi have sikret, at vi får uddannet nok dygtige faglærte, så vi får langt flere unge ind i regionens virksomheder. Det er helt afgørende for, at vi kan sikre væksten i vores region.

Jeg håber på et nyt flertal i Syddanmark. Der er brug for et politisk skifte for at få en ny og bedre politisk kultur. Det vil jeg kæmpe for med alt, hvad jeg har.

Men det er ikke mig, der træffer beslutningen. Det gør I. Husk nu at bruge jeres stemme.