Politik

BLOG: 42.000 flere ældre – 2300 færre ansatte under Løkke.

BLOG: For to år siden indrykkede landets Venstre-borgmestre en helsides annonce i de landsdækkende aviser, hvor de slog fast, at Venstres politik ikke ville føre til nedskæringer i velfærden. At påstå det modsatte var ifølge dem ”en usand skræmmekampagne”. Faktum er dog, at der i dag er over 10.000 færre til at hjælpe med at passe vores ældre, undervise vores unge, skifte bleer på de mindste og sørge for, at vi kommer på benene igen, hvis vi bliver syge. Finansministeren oplyser f.eks.

BLOG: For to år siden indrykkede landets Venstre-borgmestre en helsides annonce i de landsdækkende aviser, hvor de slog fast, at Venstres politik ikke ville føre til nedskæringer i velfærden.

At påstå det modsatte var ifølge dem ”en usand skræmmekampagne”. Faktum er dog, at der i dag er over 10.000 færre til at hjælpe med at passe vores ældre, undervise vores unge, skifte bleer på de mindste og sørge for, at vi kommer på benene igen, hvis vi bliver syge.

Finansministeren oplyser f.eks. at der i dag er 2300 færre til at passe på vores ældre, selvom der siden valget i 2015 er kommet mere end 42.000 flere i aldersgruppen +65 år. Ser man på de ældste i gruppen +80 år er der 10.000 flere.

Tallene bekræfter blot det indtryk mange af os har haft, når vi har været på besøg i plejehjem og på skoler og hospitaler. De ansatte løber så hurtigt, de kan, men har svært ved at følge med. Det velfærdssamfund, hele verden misunder os, er strukket til bristepunktet.

Jeg synes, Venstre har et alvorligt forklaringsproblem. For alt i alt må konklusionen være, at Venstre holdt befolkningen for nar, da man påstod, at det ikke ville få konsekvenser at føre en politik, hvor man ikke afsætter penge nok til velfærden.

Det håber jeg, vælgerne husker, når de går ned for at stemme til kommunalvalget.

Og jeg håber, danskerne husker det fremover, for lige nu står vi i samme situation. Denne gang er Lars Løkke, der påstår, at man kan give skattelettelser for milliarder uden at det kan mærkes i ældreplejen, folkeskolerne og daginstitutionerne. Det passer naturligvis ikke.