Politik

Alternativet ville have ansatte til at sende intimbilleder

En Alternativet-idé om at lave en collage med billeder af mandlige kønsorganer blev droppet efter modstand.

Ansatte i Alternativet blev i foråret opfordret af en chef til at sende fotografier af deres "pik i slap tilstand".

Det fremgår af en intern mail, som partiets pressechef, Magnus Haslebo, sendte til medarbejderne og folketingsgruppen. Det skriver Jyllands-Posten, der er i besiddelse af mailen.

De skulle bruges i forbindelse med en 100-års-fødselsdag på Alternativets stamværtshus, Centralhjørnet, så partiet kunne give "en lille fiffig collage" af de mandlige kønsorganer, forklarede chefen.

Haslebo skrev desuden, at partiets politiske leder, Uffe Elbæk, "selvfølgelig er med på idéen, så det kan blive et rent tilløbsstykke dernede".

Men mange andre i partiet var ikke begejstrede, og få timer senere blev collagen droppet.

Både Uffe Elbæk og Magnus Haslebo, som sendte mailen, har bekræftet mailen.

En misforstået joke

Uffe Elbæk mener, at "det er problematisk, at han skal kommentere noget, som ikke blev til noget, fordi det var en dårlig idé". Det siger han til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Men jeg tror, jeg har kommenteret idéen, da jeg hørte om den, ved, at jeg grinede og har sagt et eller andet. Det var en langt ude idé, og længere var den ikke. Jeg opfattede det som en misforstået joke.

René Gade, som er gruppeformand i Alternativet, mener også, at det var "en dårlig idé".

- Derfor er det også helt klart noget, der aldrig skulle blive til noget. Det er ikke noget, der står mål med det, vi gerne vil i Alternativet, siger han til TV 2.

En måned efter at mailen blev sendt af sted, indløb en generel klage til partitoppen fra flere medarbejdere, som kritiserede en "alt for direkte" omgangstone og en ødelæggende "festkultur".

Den interne uro og utilfredshed er de seneste dage blevet afdækket i Jyllands-Posten. Heriblandt hvordan en ældre ansat i partiet krænkede et yngre medlem og blev fyret, men siden genansat på et internationalt projekt.

Alternativet har som konsekvens af klagerne iværksat en intern kulegravning af arbejdsforholdene.