Kommunalvalg 2017

Har du prøvet? TV 2s kandidattest er nu taget 1 million gange

Tag kandidattesten til valget den 21. november. Det har flere hundrede tusinde danskere allerede gjort. TV 2

Har du endnu ikke besluttet dig for, hvem du skal stemme på tirsdag? Så prøv vores kandidattest.

Der er stor interesse for TV 2s personlige kandidattest. Fredag rundede den en million gennemførte tests, siden den blev offentliggjort den 31. oktober.

- Det viser jo, at danskerne rent faktisk gerne vil sætte sig ind i, hvem det er, de skal stemme på, inden de går i boksen på tirsdag, siger Ulla Pors Nielsen, der er ansvarlig for valgdækningen og chef for NEWS og Event på TV 2.

Tallet forventes at stige endnu hurtigere de sidste dage frem mod kommunalvalget på tirsdag, hvor danskerne skal tage endeligt stilling.

Testen er blevet til i nært samarbejde mellem TV 2, TV 2 Regionerne, Megafon og Paqle.

Derfor tager den som den eneste kandidattest højde for, hvilke temaer der betyder mest for den enkelte bruger.

Den indeholder mere end 300 helt lokale spørgsmål, der relaterer til den kommune og region, brugeren bor i. 

- Vi er meget glade for, at det er lykkedes at gøre den så personlig og lokal. Vi ved jo, hvor meget det lokale betyder for danskerne i den her sammenhæng, siger Ulla Pors Nielsen, der dog understreger, at kandidattesten ikke kan stå alene, når man skal sætte sit kryds.

Kan ikke stå alene

Ulla Pors anbefaler også, at man som vælger dykker ned i resten af den politiske dækning af valget.

TV 2 opfordrer også de brugere, der allerede har taget testen tidligt i valgkampen, til at tage den igen. Den er nemlig blevet mere og mere nøjagtigt, efterhånden som flere og flere kandidater har tilmeldt sig. Langt fra alle kandidater var nemlig med fra begyndelsen.

Ved deadline for tilmelding havde 90 procent af spidskandidaterne tilmeldt sig og 70 procent af de omkring 11.000 kandidater.

Tag vores kandidattest her: