Politik

BLOG: Lyt nu til dine egne borgmestre, Løkke

BLOG: Lars Løkke mener, at der kan gives skattelettelser uden, at det går udover velfærden. Det kan man ikke, mener Nicolai Wammen (S).

Lige nu rejser Lars Løkke landet rundt med en gammel traver. Løkke forsøger at bilde danskerne ind, at vi kan bruge milliarder på skattelettelser til dem, der i forvejen tjener mest, uden det kan mærkes i ældreplejen, folkeskolerne og daginstitutioner. I Løkke-land kan man få i både pose og sæk.

Desværre for statsministeren er virkeligheden ikke sådan. For hvis pengene først er brugt på skattelettelser, kan de ikke også bruges på velfærd. Det ville Lars Løkke vide, hvis han foldede ørene ud og begyndte at lytte til sine egne borgmestre og -kandidater. Beskeden fra dem er nemlig den stik modsatte: Hvis vi gerne vil bevare den velfærd, vi kender, så kræver det økonomisk prioritering. For der kommer flere ældre og fødes flere børn. Borgmestrene kender virkeligheden i kommunerne bedre end statsministeren: 

” Virkeligheden i Egedal anno 2017 er, at der er ikke penge til at sætte skatten ned, og jeg kan ikke se, hvordan vi skal kunne få råd til at sætte den ned […]”

Det er ordene i Berlingske fra Karsten Søndergaard, der er Venstres borgmester i Egedal Kommune. Og han har ret. Allerede nu er velfærden under pres, og i fremtiden bliver vi blot flere ældre – men også flere børn. Heldigvis. Men det kræver nødvendigvis flere investeringer i vores velfærd.

Og her arbejder Venstre på Christiansborg utrætteligt på at trække Danmark i en helt anden og skæv retning.

For i disse uger sidder regeringen bag lukkede forhandlingsdøre og vil bruge velfærdsmilliarder på topskattelettelser. Jeg håber, at Lars Løkke lytter til sine egne borgmestre. Vi skal tage tingene i den rigtige rækkefølge: Først skal vi sikre, at der er råd til omsorg til ældre og uddannelse til vores børn. Derefter kan vi vurdere, om der er penge til overs til skattelettelser. Og i så fald skal det være til dem med de laveste lønninger.