Politik

Politikere raser over valgfest i ungdomshus: - langt ude

Kulturborgmester i København kræver støtten til Ungdomshuset stoppet for sabotage af kommunalvalg.

- Vi gider ikke fejre de politikere, der i minutiøse detaljer skal ruinere vores lokalsamfund de næste fire år. Vi vil tæske dem.

Sådan lyder det i en offentlig invitation på Facebook, hvor gruppen Party Rebels inviterer til "valgtæsk #kv17"-arrangement i Ungdomshuset. Det sker i forbindelse med kommunalvalget 21. november.

Det skriver Berlingske.

Vil makulere valgkort

I invitationen opfordrer gruppen til, at man møder op og får makuleret sit valgkort.

Derudover opfordres deltagere til at medbringe valgplakater af de politikere, man hader allermest.

Til gengæld vil arrangørerne stå for rundboldbat, golfkøller, dartpile og "andre kreative måder, vi kan tæske dem på".

Arrangementet får nu Københavns kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), til at kræve den økonomiske støtte til Ungdomshuset stoppet.

- Jeg har omgående som kulturborgmester bedt min forvaltning undersøge, om reglerne for tilskud til Ungdomshuset er overholdt, når der afholdes et arrangement, der opfordrer til at smadre valgplakater, skriver han i en kommentar til Ritzau.

- Tænk, at Ungdomshuset, der er så åbenlyst totalitært og nu sågar vil sabotere kommunalvalget, er støttet af Københavns Kommune. DF kræver støtten stoppet, tilføjer han.

- Et demokratisk problem

Caroline Stage, der stiller op ved kommunalvalget for Venstre, kalder arrangementet "langt ude" og "uacceptabelt i et demokratisk samfund".

- Det er et demokratisk problem, når man fra Ungdomshusets side opfordrer til både at makulere valgmateriale, men også at lave hærværk på valgplakater og tæske politikere. Det synes jeg, er en meget underlig opførsel fra et hus, der modtager offentlige midler, siger hun til Berlingske.

Ifølge Charlotte Lund, der er kandidat for Enhedslisten i København, er arrangementet blot udtryk for en demokratisk rettighed.

- Det er et budskab om, at de ikke er glade for det nuværende system. Det er jo sådan set også en demokratisk berettiget udmelding, siger hun til Berlingske.