Politik

TV 2 erfarer: Danmark vil sende flere soldater til Irak i kampen mod IS

Kampen mod Islamisk Stat har betydet, at terrororganisationen nu er tvunget væk fra store dele af de områder, de tidligere kontrollerede.

Et flertal i Folketinget er klar til at sende flere soldater til Irak i kampen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Det erfarer TV 2.

Danmark har i dag allerede i omegnen af 150 soldater udstationeret på Al Asad-basen i Irak. De bidrager blandt andet med radarovervågning og træning af irakiske soldater. Ifølge TV 2s oplysninger er flertallet i Folketinget nu klar til at sende yderligere omkring 30 danske soldater afsted, som primært skal lave bevogtningsopgaver.

Flertal i salen

Derudover skal der udstationeres yderligere 12 danske læger og andet sundhedspersonale på basen, hvor de skal drive et felthospital. Danmark har tidligere udført en lignende operation i Afghanistan.

Beslutningen bliver truffet på baggrund af en henvendelse fra USA, erfarer TV 2. USA har ønsket en udvidelse i antallet af tropper i koalitionen, da man mener, at man nu er i gang med de afgørende kampe mod terrorbevægelsen.

Da det nye bidrag er en væsentlig udvidelse af den danske indsats, skal beslutningen stemmes igennem i folketingssalen - og her har regeringen allerede sikret sig et flertal.

Det internationale bidrag til kampen mod terrororganisationen Islamisk Stat i Irak og Syrien har gjort store fremskridt den seneste tid. Islamisk Stat er blevet fordrevet fra en række af de byer, der tidligere var terrorbevægelsens højborge. Det drejer sig blandt andet om den irakiske storby Mosul og den syriske by Raqqa.