Politik

BLOG: Hellere beskæftigelse end Barcardi Breezer

BLOG: Prioriteringen og finansieringen i vækstpakken er tosset.

Regeringen har lavet en vækstpakke, og heldigvis måtte Løkke droppe sine planer om finansiere den med voldsomme nedskæringer i dagpengene. Da vi blev præsenteret for den finansieringsmodel, sagde vi klart nej.

Det er ærgerligt, at regeringen ikke har ønsket en bred, stabil aftale om erhvervslivets rammevilkår. Men det var regeringen åbenbart ikke interesseret i, for pludselig var vi ikke længere velkomne ved forhandlingsbordet.

Nu er aftalen her. Planen om dagpengenedskæringer har regeringen lagt i skuffen, så den er klar til regeringens forhandlinger om skattelettelser. Ambitionen om at skære ned er der tydeligvis, tro det hvem der kan.

Selvom meget af vækstaftalen såmænd er fin nok, så sidder man alligevel tilbage med fornemmelsen af, at den her aftale mere er for regeringens skyld end for dansk erhvervslivs.

Vi havde eksempelvis gerne set, at man havde lyttet til vores forslag og virksomhedernes efterspørgsel efter større fradrag for forskning og udvikling. Så danske virksomheder kan udvikle flere nye produkter og skabe arbejdspladser herhjemme.

Men prioriteringen og finansieringen er stadig forkert, hvis I spørger mig. For for at finansiere billigere Barcardi Breezer, så skærer man 870 mio. kroner fra kommunernes beskæftigelsesindsats. Det betyder, at det bliver sværere for arbejdsløse at komme i arbejde.

Det er uforståeligt og skuffende, at Det Radikale Venstre og DF er gået med til at finansiere aftalen ved at forringe mulighederne for at få et job for arbejdsløse danskere.

Jeg tror ærligt talt, at danskerne foretrækker beskæftigelse fremfor Barcardi Breezer.