BLOG: Fordi mit hjerte bløder for udsatte børn

BLOG: Jeg stopper ikke kampen for børns ret til et frit liv uden overgreb, før jeg er i mål.

I Folketinget har vi netop vedtaget en børnerettighedspakke, som jeg har foreslået. Det er jeg rigtig glad for!

Jeg har konkret foreslået en pakke bestående af tre elementer:

Jeg har foreslået, at børnetelefonen også fremover vil have åbent om natten. Det er rigtig godt, for der er nemlig børn, der har behov for hjælp til at håndtere traumer, sorg eller tankemylder i de sene aftentimer. Og så skal vi naturligvis sikre, at de kan få den hjælp!

Derudover foreslog jeg en styrket indsats i forhold til, at børn skal kende retten til egen krop. Børn fødes ikke med en viden om, at ingen må røre dem. En del af de børn, der er blevet udsat for seksuelle overgreb, fortæller at da overgrebene startede, vidste de ikke, at det var hverken forkert eller ulovligt. Derfor sagde de ingenting. Det kan jeg ikke leve med! Alle børn skal vide, at INGEN må røre ved dem. At det er forkert. Ulovligt. Og at de skal fortælle det til en anden voksen. Den indsats styrkes nu. Det er jeg særdeles tilfreds med!

Og som et tredje element foreslog jeg, at fagpersonale omkring børn skal blive bedre til at spotte mistrivsel i de allerførste stadier. De skal med det samme kunne spotte, at en lille pige begynder at trække sig tilbage og undersøge, hvad det skyldes. Vi har brug for vores dygtige pædagoger og lærere i kampen mod overgreb på børn. Derfor afsættes der nu en pulje, som skal bruges på at styrke fagpersonalet, der er omkring børnene, så de kan se tegn på overgreb tidligt.

Overgreb på børn er desværre ikke fortid med mine tre forslag, men det er et skridt i den rigtige retning, og det skal vi glæde os over! Samtidig vil jeg love alle børn derude, at jeg ikke stopper kampen for deres ret til et frit liv uden overgreb, før jeg er i mål.