Presselogen

Chefredaktør beklager Facebook-opslag om politikers søn: - Det er dødssygt

Der blev både sagt undskyld og afgivet løfte om at fjerne et opslag fra Facebook, da Radio24syvs Jørgen Ramskov søndag var gæst i Presselogen.

- Det opslag er dødssygt.

Sådan lød det klare svar fra Radio24syvs chefredaktør, Jørgen Ramskov, da mediemagasinet 'Presselogen' på TV 2 NEWS søndag diskuterede dele af dækningen af sagen om lokalpolitikeren Per Zeidler fra Syddjurs Kommune.

Århus Stiftstidende var torsdag først med historien om, at Per Zeidler var blandet ind i såkaldte gangbang-arrangementer, og med nyheden om, at politiet i den forbindelse havde indledt en efterforskning.

Efterfølgende hoppede de landsdækkende medier med på historien, som foreløbig har resulteret i dels to anholdelser, dels at Per Zeidler har sygemeldt sig og trukket sig fra kommunalvalgkampen.

Problem med enkeltstående opslag

Undskyldningen fra Jørgen Ramskov var dog rettet mod radiokanalens eget sladdermagasin ’Det vi taler om’. I fredagens udsendelse blev sagen om Per Zeidler diskuteret, og efter udsendelsen blev der på programmets Facebook-side linket til en fem år gammel artikel om Per Zeidlers søn:

- Gang Bangeren Per Zeidler har en søn, der har været med i Thomas Heurlins Tv-program, Blod Sved og T-shirt. Need to know? Aner det ikke, men nu gør du.

Sådan lød teksten, der så førte videre til artiklen. Sagen blev altså diskuteret i radioprogrammet, men det enkeltstående Facebook-opslag, som blandede sønnen ind i sagen, var ikke i orden, medgav Jørgen Ramskov i 'Presselogen'.

Han sagde samtidig, at han nu vil sørge for, at opslaget bliver fjernet fra programmets side på Facebook.

- Det handler om det opslag på Facebook, men selve det, der blev sagt i programmet, har jeg ikke noget problem med, sagde Jørgen Ramskov.

Blandt de andre emner i søndagens Presseloge var anklagerne fra Transportminister Ole Birk Olesen mod den politiske kommentator Michael Kristiansen fra Tirsdagsanalysen, som han mener blande egne interesser ind i sine analyser.

Se den debat og resten af Presselogen på TV 2 play.