DF i kovending om fuldskæg: - Jeg kom nok til at gå for langt

Skægforbuddet er blevet gjort til grin på de sociale medier, men Henrik Thorup afviser, at han er blevet presset til at trække det tilbage.

Der skal alligevel ikke indføres forbud mod fuldskæg blandt danske læger.

Det siger Dansk Folkepartis Henrik Thorup, der er partiets spidskandidat ved regionsrådsvalget i Region Hovedstaden. Torsdag fik han ellers opbakning fra sit parti på Christiansborg.

- Debatten er kommet helt ud af proportioner. Helt ærligt, så fik jeg nok ikke formuleret mig for fikst. Jeg orker ikke helt at fortsætte den debat. Derfor dropper jeg nu forbudstanken, siger Henrik Thorup til TV 2.

Havde slet ikke forestillet sig et generelt forbud

Så I går ikke længere ind for et forbud mod religiøst betingede skæg blandt læger?

- Nej, det gør vi ikke. Jeg mener stadig, at det er en uskik og noget, som kan skabe utryghed, siger Henrik Thorup.

Torsdag fik han ellers opbakning til sit forslag om forbud fra partiets ledelse.

Det skete, da Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, til Berlingske sagde, at han bakker om et forbud mod "religiøst betinget skæg".

- Fuldskæg er en privatsag, men man bestemmer selv, om man vil have et fuldskæg eller et religiøst betinget fuldskæg. Og i forhold til religiøst betinget fuldskæg, så synes jeg, det er en dårlig idé, at man står i en servicefunktion for borgerne, som hospitalerne er, og skaber en eller anden form for utryghed. Nogle mærker måske ikke en utryghed, men nogle gør, og det skal vi reagere på, sagde Peter Skaarup til Berlingske.

Henrik Thorup siger fredag, at han oprindeligt slet ikke havde forestillet sig et generelt forbud.

- Det kom ud af en oplevelse, jeg havde, da jeg var på hospitalet med mit ben. Jeg blev mødt af et stort, sort uplejet fuldskæg. Det var ærlig talt ret ubehageligt.

Men hvad mener I så. Kan læger have fuldskæg, eller kan de ikke?

- Det må være op til det enkelte hospital at lave en dresscode. Og jeg vil så klart anbefale, at store uhygiejniske fuldskæg ikke hører til blandt læger, som modtager patienter. Men jeg støtter ikke tanken om et generelt forbud. 

Afviser at være banket på plads

På de sociale medier har mange gjort grin med forslaget fra Dansk Folkeparti.

Henrik Thorup afviser dog, at Dansk Folkepartis ledelse har bedt ham ændre holdning.

- Det er en beslutning, jeg selv er kommet frem til, fordi debatten er blæst helt ud af proportioner. Jeg kom nok til at gå for langt. Det var ikke tanken. Og det har jeg tænkt mig at meddele ledelsen, når vi to har talt sammen. Det skal ikke være skæg og blå briller, som det var ved at udvikle sig til.

Så det er mediepresset, det får dig til at ændre holdning?

- Nej, nej, men jeg læser også medier. Folk som har gjort sig morsomme over forslaget. Man hidser hinanden op. Og et generelt forbud bliver ikke vores politik.

TV 2 arbejder på at få en kommentar fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

Ingen andre partier på Christiansborg har bakket op om forbuddet.