Kommunalvalg 2017

TV 2s kandidattest er allerede taget 500.000 gange

Tag kandidattesten til valget den 21. november. Det har flere hundrede tusinde danskere allerede gjort. TV 2

Ved du heller ikke, hvem du skal stemme på? Så tag TV 2 og TV 2 Regionernes kandidattest.

TV 2s kandidattest til folketingsvalget er altid populær, men interessen ved dette års valg til kommuner og regioner har været over al forventning.

Vi har lagt os i selen for at gøre den så personlig som muligt

Ulla Pors Nielsen, TV 2

Kandidattesten er allerede mandag blevet taget mere end en halv million gange på tværs af tv2.dk og TV 2 Regionernes hjemmesider. Det er mindre end en uge efter lancering.

- Det tyder på, at danskerne faktisk gerne vil sætte sig ind i, hvad det er for et valg, og hvem der stiller op, siger Ulla Pors Nielsen, der er ansvarlig for valgdækningen og chef for NEWS og Event på TV 2.

- Danskerne er nysgerrige, og det er fantastisk, forklarer hun.

TV 2 har en lang tradition for at bygge kandidattests til danske folketingsvalg, men det er første gang, at vi gør det ved et kommunalvalg, hvor der er markant flere kandidater. I alt omkring 11.000.

Ud over de mange kandidater indeholder kandidattesten for første gang - og i modsætning til konkurrenternes tests - også 300 helt lokale spørgsmål. De er udvalgt og formuleret af politiske redaktører og reportere på TV 2 Regionerne.

- Vi er stolte af, at vores test er så specifik. At den har de lokale spørgsmål, som kan gøre vælgerne endnu mere nysgerrige på deres lokalsamfund og på, hvordan det virker, siger Ulla Pors Nielsen.

- Vi har lagt os i selen for at gøre den så personlig som muligt, fortsætter hun.

Den tager nemlig som den eneste danske kandidattest til kommunalvalget også højde dine personlige mærkesager, når den udvælger spørgsmålene.

TV 2 anbefaler, at danskerne tager testen flere gange frem mod valget, da den hele tiden bliver mere nøjagtig, efterhånden som flere og flere af de omkring 11.000 kandidater får svaret på vores spørgeskema.

Og så understreger hun, at testen ikke kan stå alene, når man overvejer, hvilken kandidat der skal have ens kryds. Den er en lettilgængelig indgang til det politiske stof, men bør kombineres med resten af valgdækningen på net, tv og andre medier.

For eksempel vores store overblik over, hvilke sager der kan komme til at afgøre valget i din kommune.

Stiller du op til valg, men er endnu ikke i kandidattesten?

Så tilmeld dig vores database. Du vil hurtigst muligt blive kontaktet med en invitation.