2017 valg

Ved du heller ikke, hvem du skal stemme på? Så tag vores kandidattest

Er du i tvivl om, hvem du skal stemme på til kommunalvalget og regionsvalget den 21. november? Så anbefaler vi, at du prøver vores kandidattest.

Tag vores kandidattest her:

OBS: I en periode mandag var det for enkelte brugere ikke muligt at se, hvor enige de var med samtlige kandidater i databasen. Problemet blev forårsaget af en overbelastning af en af de caching-servere, der leverer kandidattesten. Fejlen er nu rettet. Vi opfordrer til, at man tager testen igen for at få så nøjagtigt et resultat som muligt.

Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at gøre den så personlig og relevant som muligt for lige præcis dig.

Testen tager højde for, hvilke temaer der er vigtigst for dig, når du skal sætte dit kryds. Samtidig indeholder den hundredevis af unikke, lokale spørgsmål fra der, hvor du bor.

- Vi har lagt skulderen i for at give kandidattesten en høj grad af personalisering og lokal tilpasning. Brugeroplevelsen er helt naturligt bedre, når testen tager højde for, hvad man er særligt optaget af, siger TV 2s valgansvarlige, event- og udviklingschef Ulla Pors Nielsen.

Og så er spørgsmålene udvalgt efter, hvad danskerne har fortalt os, er de vigtigste temaer til valget.

- Jeg har selv taget testen og tjekket, hvor enig jeg var med kandidaterne i Frederiksberg Kommune, hvor jeg bor, og fik i samme omgang ganske meget ny information, siger Ulla Pors Nielsen.

Ligesom hende skal du blot svare på, hvor enig du er i nogle få politiske udsagn, og så kan testen matche dig op med de kandidater, som du er mest enig med. Men den viser dig også, hvem du er mest uenig med.

Vi anbefaler, at du tager testen flere gange. Tusindvis af kandidater har allerede svaret, men den bliver mere og mere præcis hver dag, efterhånden som flere kandidater får udfyldt vores spørgeskema.

Tag vores kandidattest her:

Under kandidaternes svar har de mulighed for at uddybe, hvorfor de har svaret, som de gør. Kandidattesten er derfor en god inspiration, hvis du endnu ikke er helt sikker på, hvem der skal have din stemme.

- Kandidattesten er et godt supplement til vores nyhedsdækning, fordi den dels er en ny måde at møde kandidaterne på og dels kan gøre det nemmere at udforske deres standpunkter og pejle sig ind på, hvem man kunne overveje at stemme på, siger Ulla Pors Nielsen.

Ellers anbefaler vi dig at følge vores dækning på net og tv. Få også svar på, hvordan du kan stemme og en række andre almindelige spørgsmål.

Kandidattesten er blevet til i samarbejde med TV 2 Regionerne, analysevirksomheden Megafon og datavirksomheden Paqle.

OBS: Vær opmærksom på, at der kan opstå problemer med testen, hvis man bruger en privat browser.