2017 valg

De Radikale har valgt Anna Mee Allerslevs afløser

Radikale i København vælger listens nummer fem til ny spidskandidat til kommunalvalget.

Mia Nyegaard er valgt som ny spidskandidat for de Radikale i København, efter at tidligere integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) onsdag trak sig efter kritik af at have lånt rådhushallen til sit bryllup. 

Det oplyser partiet. 

Spidskandidaten er valgt på et medlemsmøde fredag aften. 

- I aften har vi givet håndslag på, at vi kigger fremad og samarbejder, siger hun og fortæller samtidig, at hun efter 17 år som medlem af partiet er meget beæret over at være blevet valgt som spidskandidat. 

Mia Nyegaard fik ved sidste valg 698 personlige stemmer. Hun er nummer fem på partiets kandidatliste til kommunalvalget og socialordfører for De Radikale.

To andre var i spil

To andre var i spil som spidskandidat. Det var gruppeformand Tommy Petersen og Annette Thaulow.

Selv om Mia Nyegaard er valgt til spidskandidat, kan kandidatlisten til kommunalvalget ikke ændres, fordi den allerede er indleveret. Det betyder, at Anna Mee Allerslev fortsat vil stå øverst på stemmesedlen. 

Derimod har valget af spidskandidat betydning for, hvem partiet vil skubbe forrest i valgkampen – og hvem der skal være borgmester, hvis partiet får nok stemmer til at beholde en post.

Partiets succeskriterium er at opnå syv mandater ved kommunalvalget, men Mia Nyegaard forudser, at det kan blive svært. Et mere realistisk bud er fem eller seks kandidater, vurderer hun. 

- Men vi gør, hvad vi kan, få at nå det mål, vi har sat, slår hun fast.