Politik

BLOG: Glem skattelettelser: Vi har langt større udfordringer

BLOG: Om få år risikerer Danmark at mangle tusindvis af hænder. Det er en alvorlig trussel mod væksten, som er en vigtig forudsætning for vores velfær

Det skal vi selvfølgelig undgå, fordi det vil ramme os alle, hvis vi er nødt til at skrue ned for produktionen.

Her i Syddanmark er vi så heldige at have en lang række virksomheder, som er fremme i skoene ikke bare her i Danmark, men også internationalt. De har brug for den arbejdskraft, som er en forudsætning for, at de kan bevare førertrøjen.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kan vi allerede i 2025 komme til at mangle omkring 70.000 faglærte, og samtidig risikerer rigtig mange at stå tilbage som ufaglærte. Det skal vi selvfølgelig rette op på. Derfor vil jeg som det første, hvis jeg er så heldig at blive valgt til regionsrådet, tage initiativ til en national konference om manglen på arbejdskraft.

Jeg er ikke i tvivl om, at vi har brug for at opkvalificere rigtig mange ufaglærte. Det kræver blandt andet, at de får en bedre ydelse end dagpengene, mens de uddanner sig. Men vi har brug for at få alle gode kræfter til at byde ind med løsninger. Derfor skal vi have en konference, hvor endnu flere gode ideer kan komme på bordet.

Det vil forhåbentlig også give et tiltrængt politisk fokus på problemet, som kan blive gigantisk for hele Danmark.

En ting er i hvert fald helt sikkert. Vi når ingen vegne ved at diskutere skattelettelser, mens de reelle problemer vokser os over hovedet.