Radikal kandidat tror på fremtiden trods kaos

16x9
Anna Mee Allerslev valgte i går at trække sig efter en lang række dårlige sager. Foto: Martin Sylvest / Scanpix Denmark

Tommy Petersen tror på partiets chancer til kommunalvalget trods tumultariske døgn i København.

Fredag skal medlemmerne af De Radikale i København stemme om, hvem der skal være partiets nye spidskandidat til kommunalvalget.

Torsdag skal de medlemmer af partiets opstillingsliste, der er interesseret i at blive ny frontperson, melde sig. Det kommer Tommy Petersen, nuværende medlem af borgerrepræsentationen, til at gøre.

- Jeg har tænkt mig at melde mig som kandidat til at blive spidskandidat for De Radikale i København.

- Det gør jeg, fordi jeg brænder for radikal politik. Og for at arbejde videre med alt det, jeg har knoklet for de sidste fire år. Det er minoriteters rettigheder, natur og flere pædagoger, så vi kan knække den sociale arv, siger Tommy Petersen.

Spår De Radikale et dårligt valg

Partiet skal finde en ny spidskandidat efter Anna Mee Allerslev onsdag trak sig fra politik. Det gjorde hun efter en sag om manglende betaling for leje af rådhuset eskalerede til en sag om vennetjenester.

Tirsdag trak formanden for partiet i København sig og angav "talløse løgne" og "intriger" fra Anna Mee Allerslev som årsagen.

Den turbulente udvikling har fået en stribe kommentatorer til at spå De Radikale et dårligt valg. Om der er håb for et fornuftigt valg svarer Tommy Petersen ikke direkte på:

- Jeg vil sige det sådan, at vi skal ud på gaderne og snakke politik med borgerne. Vi skal i den grad invitere til samtale. Der har vi stadig et stærkt hold kandidater, der kan tage den opgave.

- Det håber jeg vælgerne vil kvittere for, tage godt imod og så skele til os, når de skal stemme, siger Tommy Petersen.

Den organisatoriske del er parat

Tirsdag kom det ligeledes frem, at formanden for kampagneudvalget hos De Radikale i København trak sig for en måned siden. Ligeledes på grund af Anna Mee Allerslevs person.

Alligevel tror Tommy Petersen på, at den organisatoriske del af valgkampagnen er parat.

- Vi er på plads. Og jeg kan mærke, at vi virkeligt er rykket tættere sammen.

- Folk vil gerne tale politik nu og stå sammen, så vi går ind i valgkampen med fælles front. Så jeg er optimist, afslutter Tommy Petersen.