2017 valg

Skrev, at journalister kunne rende og hoppe - nu trækker han i land

Morten Østergaard fortryder sin hurtige opbakning til Anna Mee Allerslev i sagen om hendes bryllupsreception.

De Radikales leder, Morten Østergaard, erkender, at han var for hurtig på aftrækkeren, da han først kommenterede sagen om partifællen Anna Mee Allerslevs bryllupsreception på rådhuset i København.

Partiets spidskandidat i København advarede 11. september på Facebook om, at avisen BT ville bringe "en useriøs historie" om hendes bryllup. Og partilederen skyndte sig at bakke op: 

- Som altid har du styr på det hele, Anna. BT kan rende og hoppe, kan de, skrev Morten Østergaard. 

Partileder bakker op om kandidat

I dag fortryder han den kommentar. 

- Det var en lige lovlig kæk bemærkning, siger partilederen i dag til TV 2. 

Han bakkede instinktivt op om sin kandidat, forklarer han. 

- Grundlæggende så kan de folk, der stiller op for Radikale Venstre, regne med, at når de stiller op, så står vi sammen. Så har de min opbakning. Sådan er det også, når en af vores profilerede folk står under angreb, så har de min opbakning, så spreder jeg mine vinger ud i det omfang, jeg kan, siger han. 

Har betalt lejeudgift tilbage 

Allerslev lånte Københavns Rådhushal gratis til sin bryllupsreception i august og sparede dermed den normale lejeudgift på 65.000 kroner. De penge har hun efterfølgende betalt, efter at sagen kom frem i medierne.

 - Jeg er enig med Anna i, at der er mange ting, som man kunne have gjort anderledes, siger Morten Østergaard.

- Jeg synes, det er vigtigt, at Anna (Mee Allerslev, red.) har erkendt, at det ikke er nok, at ret er ret, og at regler er blevet overholdt. Der er også noget, der hedder rimelighed. Jeg respekterer, at hun er blevet klogere. Det er menneskeligt at fejle - også for politikere. 

- Er du selv blevet klogere? Du startede jo selv med at skrive, at Anna Mee Allerslev havde styr på det, og at journalisterne kunne rende og hoppe, spørger en journalist.   

- Det er jo klart, at det, som står tilbage er, at reglerne er overholdt. Men jeg vil nok sige, at det var en lidt frisk bemærkning, lyder det fra Morten Østergaard.  

Ville ønske, hun havde været ligeglad med reglerne

Anna Mee Allerslev selv har tirsdag redegjort for sit eget syn på hele sagen i en lang opdatering på Facebook.

Hun skriver, at hun er "forfærdelig ked af" den og fortryder sin ageren. 

- Ville jeg ønske, at jeg havde været ligeglad med reglerne om, at jeg måtte låne lokalet gratis og i stedet havde insisteret på at betale – uanset, hvad andre før mig har gjort? Ja, skriver hun og opfordrer folk til at stille spørgsmål om sagen. 

Tilliden er intakt

Morten Østergaard understreger igen og igen overfor pressen, at reglerne er blevet overholdt. 

Hvorfor skal hun så sige undskyld? 

- Jamen det skal hun, fordi det ikke kun handler om, hvorvidt alle regler er overholdt. Det handler også om, hvorvidt det er rimeligt, det man gør. Der må man bare sige, med Annas egne ord, at i dag ser hun de ting i et andet lys. Jeg er enig med Anna i, at hun i bagklogskabens klare lys skulle have gjort det anderledes. 

Den radikale leders tillid til spidskandidaten i København beror på hendes politiske arbejde. Og dermed har sagen om hendes bryllup ikke rokket ved hans tillid, siger han. 

Det store spørgsmål er, hvorvidt vælgerne ser anderledes på det, når de skal stemme til kommunalvalget 21. november. 

- Jeg håber, at vi inden da kan få fokus tilbage på, hvad Radikale Venstre vil og har udrettet i tiden siden sidste valg. Hvis vi kan det, så tror jeg ikke, det kommer til at betyde noget, siger Morten Østergaard.