2017 valg

Omdiskuteret borgmester: Jeg har betalt for 84 bryllupsspørgsmål

De Radikales Anna Mee Allerslev mener, at prisen for leje af service og stole inkluderer ret til 84 spørgsmål.

- Jeg er en Spørge-Jørgen. Det kan jeg ikke løbe fra. Og jeg er meget - måske for meget - detaljeorienteret.

Sådan skriver De Radikales borgmester i København, Anna Mee Allerslev, i et opslag på Facebook.

Her forsøger hun via syv spørgsmål til sig selv at svare på de kritikpunkter, der er rejst i forbindelse med hendes bryllupsreception på rådhuset.

Opslaget kommer, efter at BT via en aktindsigt kunne fortælle, at Anna Mee Allerslev havde bedt embedsmænd i kommunen tage stilling til 84 spørgsmål om bryllupsreceptionen i rådhushallen.

Betalte for leje af service og borde

Ud over at skulle tage stilling til lavpraktiske ting som kagegafler, vaser, servietter, skåle, buffetfade og bordplan blev embedsmændene ifølge BT også pålagt at skræddersy arrangementet, så borgmesteren kunne slippe så billigt som muligt.

Budgettet blev derfor nedjusteret med 11.995 kroner kort før selve brylluppet.

Den radikale beskæftigelsesborgmester mener dog, at hun har betalt for embedsmændenes arbejdstid i forbindelse med de 84 spørgsmål.

Omkostningerne ved spørgsmålene indgår nemlig i den pris, som Anna Mee Allerslev betalte for leje af service og borde, skriver hun på Facebook:

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at de 23.028,75 kroner jeg i første omgang betalte for leje af service og borde, vagter og betjening og så videre, også indeholder koordinering og mulighed for at spørge og få svar.

- Hvis en anden borger eller en virksomhed vil leje service, borde, vagter og lignende, får de samme service og samme mulighed for at stille (mange dumme) spørgsmål som mig. Det ligger i prisen og er ikke noget, jeg har fået ekstra, skriver Anna Mee Allerslev på Facebook.

Sparede lejeudgift

Anna Mee Allerslev lånte Københavns Rådhushal gratis til sin bryllupsreception i august og sparede dermed den normale lejeudgift på 65.000 kroner.

De penge har hun siden meddelt, at hun vil betale, efter sagen kom frem i medierne. Anna Mee Allerslev har også bedt om en regning, så hun kan betale for gratis lån af Øens Murerfirmas kantine til hendes 30 års fødselsdag, skriver hun i opslaget.