BLOG: Det lokale er det vigtigste i hverdagen

BLOG: Dagligt skrives der talrige artikler og optages en hel del radio- og tv-indslag om USA og amerikansk politik.

Korrespondenter står i kø foran Det Hvide Hus og Kongressen for at fortælle om Trump og hans tweets og navnene på amerikanske kongrespolitikere og deres bedrifter og relationer til præsidenten flyder i ét væk. Hjemme i studierne sidder kommentatorerne klar til at fortælle os, der sidder hjemme bag sofabordene, hvad der nu sker på den anden side af jordkloden. Og jo, USA er et vigtigt land - også for Danmark. 

Men altså, det har taget overhånd. Det er for meget. Jeg orker ikke længere at blive proppet med amerikansk politik på samme måde som en stakkels fransk foie gras-and får proppet foder i hovedet. 

Når jeg åbner mine morgenaviser, hører Radioavisen og tænder for News, så er det primært fordi, jeg gerne vil vide, hvad der sker i Danmark i dag. Eller landene omkring os. Eller om ulykker ude i verden. Og ja, også lidt om amerikansk politik. 

Engang imellem kan det være lidt svært at se, at vi snart har kommunevalg og regionsrådsvalg i Danmark. Faktisk nogle rigtig vigtige valg, hvis resultat kommer til at berøre vores alles hverdag. Og jeg tror egentlig, det er ret væsentligt for danskerne at vide, hvilke planer kandidaterne har for vores skoler, plejehjem, handicapområdet, socialområdet – eller sågar hvor mange penge, der skal sættes af til at lappe huller i vejene.

Jeg savner at høre, læse og se flere nyheder om, hvad der rører sig i Danmark. Men det er åbenbart mere interessant med et Trump-Tweet, hvis indflydelse på min og andre danskeres hverdag vist ofte kan begrænses til et træk på smilebåndet eller et splitsekunds hovedrysten. Jeg orker ikke mere om Trump, Sessions, Melania, Pence, og hvad de ellers hedder alle sammen. 

Jeg vil hellere høre om Pedersen, Jensen, Nielsen og Andersen fra Hjørring, Aabenraa, Svendborg eller Maribo. Jeg vil høre mere om, hvor i landet folkeskolen fungerer godt og skidt, hvor der er fremdrift i turismen, hvor nogen har fået en sjov idé, hvor lokalområderne trives, og hvor de gamle får serveret god brun sovs på plejehjemmene. 

Hvordan kan det i øvrigt være, at vi hvert år bruger milliarder af kroner i kommunerne - men det er ganske sjældent, at vi sådan for alvor hører noget om, hvad der sker(medmindre man læser det lokale dagblad)? Bevares, hvis en eller anden politiker eller embedsmand kvajer sig eller har fingrene i kagedåsen, så hører vi en masse(det skal vi selvfølgelig også). Men ellers er der for det store og hele radiotavshed. Det er synd. Der er masser har historier fra Danmark, der skal fortælles. 

Nogen vil måske spørge: Sker der nok i Danmark? Ja! Det gør der - spørg bare i provinsen. For i det store og hele, så rager det mig meget, meget mere, hvad der sker i det Danmark, der nedladende bliver kaldt for "Udkantsdanmark"(hvor jeg i øvrigt er stolt over at bo), end hvad Trump skriver i endnu et Tweet. 

I øvrigt er det de dage, hvor medierne har mindst dårligt at fortælle, at Danmark er dejligst. Hvis der hverken er drab, skyderier, skandaler eller ballade at fortælle om, så er det fordi, der er fred i vores land. Slet ikke så ringe endda - så lever jeg fint med, at vejrudsigten er grå og utilregnelig.