Politik

Støjberg vil stramme udvisningsregler efter dom til bandeleder

Forsvarer og anklager udtrykker tilfredshed med dom. Men den strider mod retsfølelsen, mener integrationsministeren.

Shuaib Khan blev mandag dømt til tre måneders fængsel og betinget udvisning for trusler om vold mod politiet.

Dermed slipper den 30-årige bandeleder i Loyal To Familia (LTF), som ikke har dansk statsborgerskab, for at blive udvist af Danmark i seks år, som anklagemyndigheden gik efter.

Rettens afgørelse bliver ikke modtaget med glæde af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Lige præcis en mand som ham er jo en af dem, vi gerne ser bliver udvist. Det strider mod ens retsfølelse, at han får lov til at blive, siger Inger Støjberg til TV 2.

Københavns Byret fandt Shuaib Khan skyldig i tiltalen mod ham, men mente ikke, at han skal udvises af Danmark, hvor han er født.

Stor tilknytning til Danmark

Retten fremhævede, at Shuaib Khan har meget stor tilknytning til Danmark, og at han ingen relationer har i Pakistan, som han risikerede at blive udvist til.

Dommen lød i stedet på tre måneders fængsel og betinget udvisning med en prøvetid på to år.

Efter dagens dom vil Inger Støjberg nu have strammet reglerne for udvisning.

- Det er lige præcis derfor, vi snart kommer med et udspil i forhold til at få strammet udvisningsreglerne endnu mere. Vi har også strammet allerede, men det her giver jo syn for sagn for, hvorfor der skal strammes mere, siger hun.

Shuaib Khan og hans forsvarer, Michael Juul Eriksen, havde håbet på mindre end de tre måneders fængsel, men er tilfredse med, at bandelederen undgår udvisning.

- Jeg er selvfølgelig meget lettet over, at retten nåede frem til det juridisk rigtige resultat, altså at han ikke skulle udvises af Danmark. Det var selvfølgelig det vigtigste punkt i sagen, siger Michael Juul Eriksen til TV 2.

Tilfreds anklager

Også anklagemyndigheden erklærer sig ”rigtigt godt tilfreds med resultatet” af mandagens domsafsigelse i Københavns Byret.

- Vi er tilfreds med, at bandelederen Shuaib Khan er blevet dømt for at have truet politiet under de her alvorlige omstændigheder, hvor han i en visitationszone under bandekonflikten truer politiet i forbindelse med deres arbejde, siger specialanklager Henrik Bergqvist til TV 2 og tilføjer:

- Anklagemyndigheden havde selvfølgelig også gerne set, han var blevet udvist, som vi havde nedlagt påstand om. Men det har retten altså ikke fundet grundlag for.

Shuaib Khan er dømt for trusler, som faldt under en visitation af en række bandemedlemmer på Blågårds Plads i København natten til den 1. august i år. Ifølge ham selv handlede det ikke om andet end dårlig stemning og mundhuggeri mellem betjenten og en gruppe medlemmer af LTF.

Shuaib Khan blev også dømt for tidligere at have opholdt sig ulovligt i Danmark i en periode på op mod fem år. Han havde forsømt at anmode udlændingemyndighederne om at forlænge sin opholdstilladelse. Det forhold kostede en bøde på 12.000 kroner.

Anklagemyndigheden vil nu tale med statsadvokaten om, hvorvidt dommen skal ankes. Forsvareren har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.