Politik

TV 2 samarbejder med Paqle, Megafon og lokale medier om årets kandidattest

TV 2 og TV 2 Regionerne vil gerne sikre danskerne det bedst tænkelige afsæt til det kommende kommunalvalg.

For at lave den bedste og mest lokale kandidattest har TV 2 indgået et samarbejde med datavirksomheden Paqle, analysevirksomheden Megafon samt en lang række lokale og regionale medier.

Igen i år vil Paqle stå for indhentning af svar fra de tusindvis af kandidater, der stiller op til de to valg.

Paqle tager selv kontakt til kandidaterne via partiorganisationerne for at invitere så mange kandidater som muligt til at deltage.

Kandidaterne vil få tilsendt to spørgeskemaer op til valget. Det første om basisinfo som navn, mærkesager og cv til brug for profilsider på TV 2 Regionernes hjemmesider. Det andet vil være spørgsmål til kandidattesten.

De første mail vil blive udsendt i august.

Hvis du er kandidat og har tekniske problemer med at udfylde spørgeskemaet, kan du kontakte os på mailen redaktionen@paqle.com.

Hvis du er kandidat eller repræsenterer en borgerliste, der endnu ikke er blevet inviteret til kandidattesten, så kan du også skriv til os på redaktionen@paqle.com.

Spørgsmål om samarbejdet kan stiles til: Journalist og projektleder Nikolaj Albrectsen, KV21-ansvarlig på TV 2, på nalb@tv2.dk og Claus Ladefoged, digital udviklingschef, TV 2-regionerne på clla@tv2.dk

Testen kommer både til at dække kommunal- og regionsrådsvalgene til november i år og vil ud over TV2.DK kunne gennemføres på alle partnermediernes hjemmesider.

Her er de regionale aviser, som – sammen med TV 2 og TV 2 Regionerne – er med i samarbejdet om en kandidattest op til valget til kommunalbestyrelser og regionsråd (de enkelte mediehuse har herudover en række lokalaviser og distriktsblade):

Jysk Fynske Medier:

• Dagbladet Holstebro

• Dagbladet Ringkøbing-Skjern

• Dagbladet Struer

• Folkebladet Lemvig

• Fredericia Dagblad

• Helsingør Dagblad

• Horsens Folkeblad

• JydskeVestkysten

• Randers Amtsavis

• Vejle Amts Folkeblad

• Viborg Stifts Folkeblad

• Fyens Stiftstidende

• Fyns Amts Avis

• Århus Stiftstidende

Sjællandske Medier:

• DAGBLADET Ringsted

• DAGBLADET Køge

• DAGBLADET Roskilde

• Frederiksborg Amts Avis

• Nordvestnyt Holbæk-Odsherred

• Nordvestnyt Kalundborg

• Sjællandske Sydsjælland (Næstved-Vordingborg)

• Sjællandske Vestsjælland (Slagelse)

Det Nordjyske Mediehus:

• Nordjyske Stiftstidende

Lolland-Falsters Folketidende

Bornholms Tidende

Der Nordschleswiger

Dermed er næsten alle danske regionale aviser (samt deres distriktsblade) med i samarbejdet om kandidattesten frem mod valget, der finder sted tirsdag 16. november.

- Hos Sjællandske Medier og sn.dk glæder vi os til, at vi med deltagelse i denne store kandidattest kan være med til at løfte opmærksomheden om efterårets lokale og regionale valg på Sjælland. For vores vedkommende bliver det i et tæt samarbejde med TV2 ØST og TV 2 Lorry. Vi tror på, at vi i fællesskab kan få endnu flere til at engagere sig i valgene – blandt andet ved at vi med vores forskellige baggrunde kan få formuleret de for vores læsere, brugere og seere mest relevante spørgsmål til vores lokale og regionale kandidater, siger ansvarshavende chefredaktør Bente Johannesen, Sjællandske Medier.

- Hos Jysk Fynske Medier er vi begejstrede for, at så mange regionale medier har ønsket at være en del af en fælles kandidattest. I forbindelse med kommunalvalgdækningen er det et vigtigt mål for os at få så mange vælgere som muligt til at stemme til valget – og gøre det på et oplyst grundlag. Og det kan en kandidattest i høj kvalitet i dén grad bidrage til, siger chefredaktør Mads Sandemann, JydskeVestkysten.

Også hos TV 2 Fyn-direktør Esben Seerup, som har været en af initiativtagerne til at få mange regionale aviser med i arbejdet, er der glæde over den store tilslutning til kandidattesten.

- Flere end 25 dagblade fra alle dele af landet plus otte TV 2-regioner plus TV 2 DANMARK sammen om én kandidattest! Det er da ret fantastisk for alle, der er optaget af journalistik, demokrati og valg. I langt, langt størstedelen af landets 98 kommuner vil der nu blive stillet bedre og mere konkrete spørgsmål til den enkelte kandidat, så den enkelte vælger får bedre svar. Samtidig vil reportere og redaktører på kryds og tværs af husene få øje på de nye samarbejdsmuligheder. Viden bliver delt. Teknologi, design og brugervenlighed bliver fra absolut øverste hylde. Brandingen bliver topskarp. Det hele er, synes jeg, meget lovende. Det er tidssvarende for 2021. Faktisk er det svært at se noget som helst negativt ved projektet – hverken fra danskernes, mediernes og demokratiets perspektiv, siger Esben Seerup.

Hos TV2.DK er chefredaktør Kristoffer Pinholt glad for at præsentere en kandidattest, der også er baseret på indgående kendskab til de lokale temaer.

- Jeg tror, at vores samarbejde med lokale medier og regionale medier giver den mest præcise og mest tilgængelige kandidattest nogensinde, og at den dermed bliver et vigtigt bidrag til den demokratiske samtale om valget, siger Kristoffer Pinholt.

Sådan håndterer vi data

Kandidaternes kontaktoplysninger bliver udelukkende brugt til kontakt i forbindelse med profilsiderne i TV 2-familien og Paqles databaser og til almindelig redaktionel kontakt i løbet af valgkampen. Private kontaktoplysninger (mail, telefon og adresse) bliver behandlet fortroligt.

De øvrige oplysninger vil indgå i præsentationen af kandidaternes profiler.

Om Paqle

Paqle arbejder med medieovervågning og udarbejder korte faktuelle portrætter af alle medieomtalte personer, virksomheder, organisationer og myndigheder baseret på diverse onlinekilder.

Paqle indhenter oplysninger om og svar fra kandidaterne på vegne af TV 2 DANMARK A/S til brug for kandidattesten til kommunalvalget.

Kandidatoplysninger med TV 2 DANMARK A/S som dataansvarlig vil, når kandidattesten tages af TV 2s hjemmeside, blive lagt offline og overgå til en redaktionel database i overensstemmelse med kravene loven om massemediers informationsdatabaser § 8, stk. 3 og 4.

Paqle indhenter desuden på vegne af TV 2 Regionerne yderligere oplysninger om kandidaterne til brug for TV 2 Regionernes kandidatdatabase. Visse oplysninger i TV 2 Regionernes kandidatdatabase vil komme til at udgøre en del af en større database hos Paqle (navnestofsdatasbasen), som også efter kommunalvalget og regionsrådsvalget vil give brugerne på nettet mulighed for at søge på politikere og andre medieomtalte personligheder.

Paqle agerer alene som databehandler for TV 2 DANMARK A/S og TV 2 Regionerne med det formål at indsamle og anvende oplysninger og svar fra kandidaterne til kandidattesten og kandidatdatabasen.

Paqle er selvstændig dataansvarlig for behandlingen af personoplysningerne i navnestofsdatabasen.

Portrætterne af kandidater til kommunalvalget i navnestofsdatabasen vil alene fokusere på personers professionelle virke og vil således ikke omtale private familieforhold o.l.

Kandidatoplysninger, som behandles med Paqle som dataansvarlig, vil som udgangspunkt blive bevaret i navnestofsdatabasen, så længe det er nødvendigt for at opfylde formålet, herunder indtil Paqle vurderer, at opbevaringen af de pågældende personoplysninger ikke længere er relevant som baggrundsinformation i forbindelse med medieomtale af dig.

For nærmere information om Paqles behandling af personoplysninger i navnestofsdatabasen henvises til Paqles privatlivspolitik her.

Dine rettigheder og klagemuligheder

Du har efter persondataloven ret til indsigt i og berigtigelse af de oplysninger, der vedrører dig i Paqles navnestofsdatabase. Hvis du ønsker at benytte dig af disse rettigheder, kan du sende en e-mail til: gdpr@paqle.dk

Datatilsynet fører tilsyn med overholdelsen af persondatalovgivningen, og der kan rettes henvendelse til Datatilsynet på følgende adresse og numre:

Datatilsynet

Pressenævnet fører tilsyn med overholdelse af lov om massemediers informationsdatabaser, og der kan rettes henvendelse til Pressenævnet på følgende adresse og nummer:

Pressenævnet