Støjberg om cyberangreb: Timingen er påfaldende

Torsdag morgen er Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside stadig utilgængelig efter et cyberangreb. Også Udenrigsministeriet er ramt.

Siden onsdag aften har Udlændinge- og Integrationsministeriet været ramt af et cyberangreb. Det bekræfter ministeriet over for Ritzau. 

Angrebet har lagt hele hjemmesiden ned, og tidligt torsdag morgen er hjemmesiden fortsat nede.

Ministeriets teknikere arbejder på at få hjemmesiden op at køre hurtigst muligt, men det er uvist, hvor længe det vil tage at løse problemet.

Yeni Akit, der er et konservativt, islamistisk medie fra Tyrkiet, skriver ifølge Ekstra Bladet, at det er en gruppe kaldet Aslan Neferler Tim, som står bag.

Tidsmæssigt sammenfald

Det skal angiveligt være gengældelse, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mandag delte et billede af Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed fra 2005 på sin facebookprofil.

Hverken Udlændinge- og Integrationsministeriet eller ministeren kan bekræfte oplysningerne fra Yeni Akit, og siger torsdag morgen, at man stadig ikke ved, hvem der står bag angrebet.

- Men man må jo sige, at der da er et tidsmæssigt sammenfald, siger Inger Støjberg til TV 2.

Over for Information oplyser Udenrigsministeriet, at de også har været udsat for et såkaldt DDoS-angreb.

- Jeg kan bekræfte, at der har været en overbelastning på siden, som har betydet, at den i en kortere periode i går ikke kunne tilgås, siger presserådgiver i Udenrigsministeriet Kasper Thams Olsen.

Støjberg-beslutning vakte opsigt i udlandet

Muhammedtegningerne udløste den alvorligste udenrigspolitiske krise i nyere danmarkshistorie.

Støjbergs beslutning om at dele tegningen, der er baggrundsbillede på hendes iPad, har vakt opsigt både i Danmark og internationalt.

Medier i en lang række lande har skrevet om ministeren, heriblandt amerikanske The New York Times, Breitbart News og britiske The Independent.