Politik

Liberal Alliance går tilbage i ny måling

Målingen kommer efter en uge, hvor Liberal Alliance ellers har glædet sig over billigere biler og lavere takster over Storebælt.

Hvis der var valg i morgen, ville Liberal Alliance gå tilbage i forhold til både den seneste måling fra august og valgresultatet i 2015.

Det viser en ny Megafon-måling foretaget for TV 2 og Politiken.

4,2 procent af vælgerne vil ifølge målingen sætte kryds ved Anders Samuelsens parti, der i sidste uge udtrykte stor tilfredshed efter indgåelsen af en aftale om billigere biler og lavere takster over Storebælt.

I seneste måling fra slutningen af august fik Liberal Alliance 6,4 procent, og valgresultatet i 2015 sagde 7,5 procent. 

Dermed er tilbagegangen større end den statistiske usikkerhed på +/- 1,3 procentpoint.

Andre målinger tegner et andet billede

Det er dog værd at have med, at Liberal Alliance i Ritzau Index, der er et gennemsnit af alle de toneangivende meningsmålinger, står til 6,1 procent.

Derudover opnåede partiet i den seneste Voxmeter-måling fra i søndags en opbakning på 6,9 procent.

TV 2 ville gerne have spurgt Liberal Alliance til den nye Megafon-måling, men politisk ordfører Christina Egelund er ikke vendt tilbage.

Rød blok fortsat i front

I seneste måling fra august fik blå blok med 48 procent det bedste resultat i hele 2017.

Denne gang må V, DF, LA og K som helhed dog notere sig en tilbagegang på et procentpoint til 47 procent, mens rød blok får 53 procent.

Her er det dog værd at nævne, at der for begge blokke er en statistisk usikkerhed på 3,2 procentpoint.

Foruden Liberal Alliance er der ikke mange partier, der har rykket sig synderligt i forhold til seneste måling. Sammenholdt med valget i 2015 er det dog iøjnefaldende, at Alternativet er gået frem fra 4,8 procent til i dag 7,2 procent.