Politik

Amin Jensen går ind i politik

Arkivfoto. Jeppe Michael Jensen / Scanpix Denmark

Amin Jensen tog selv kontakt til Nationalpartiet.

Efter snart 25 år i underholdningsbranchen skal entertainer og operasanger Amin Jensen nu prøve kræfter med noget nyt. 

47-årige Amin Jensen stiller til november op til kommunalvalget i Hvidovre Kommune for Nationalpartiet.

Det fortæller partiets formand, Kashif Ahmad.

- Jeg er meget glad for, at Amin Jensen har valgt Nationalpartiet, siger han til TV 2 og fortæller, at det var Amin Jensen selv, der kontaktede partiet.

Reklameskilt var drivkraften

Amin Jensen begrunder sit valg med, at Nationalpartiet er det parti, hvis værdier han bedst kan identificere sig med.

- Jeg synes, det er dejligt med et nyt parti, hvor der er højt til loftet og plads til de enkelte meninger, så længe man har de samme værdier, siger han.

Amin Jensen fortæller til TV 2, at han længe har overvejet at gå ind i politik, men at det særligt var sagen om et lysende reklameskilt på hans hus, som gjorde udslaget.

- Min behandling fra kommunen for det meget omtalte skilt var drivkraften for mig. Nu skal der ryddes op og skabes en ordentlig dialog mellem borgerne og kommunen.

Den lille mands stemme

Kashif Ahmad, der selv er byrådsmedlem i Hvidovre og Nationalpartiets spidskandidat, mener, at det er et frisk pust til dansk politik, at Amin Jensen nu stiller op til kommunalvalget i kommunen.

- Han taler fra hjertet, og det med at være autentisk i dansk politik er vigtigt i en tid med meget stor politikerlede.

- Han er den lille mands stemme, og han tør rejse sig for at sige, hvad han mener, selvom det måske ikke er velanset, siger formanden til TV 2.

Entertaineren selv håber, at han kan være med til at gøre en forskel for kommunens borgere.

Hvidovre skal have egen festuge

Både Kashif Ahmad og Amin Jensen håber, at den kendte dansker kan drage nytte af sin erfaring inden for kultur og fritid.

- Jeg håber, jeg kan slå et ordentlig slag for kulturen. Der er mange fantastiske arrangementer i kommunen, men der dukker ingen op, fordi borgerne ikke er blevet ordenligt informeret om dem, siger Amin Jensen.

Nationalpartiets formand håber også, at det kan være en fordel, at Amin Jensen i forvejen er et velkendt ansigt blandt danskerne.

- Han kan forhåbentlig være med til at præge nogle ting med sit kendte ansigt. Det kan være med til at få sat fokus på nogle ting. Og så håber jeg, at der med Amin Jensen kommer lidt mere gang i kommunalvalget, siger Kashif Ahmad.