Politik

BLOG: De svigter børnene!

BLOG: Jeg har set TV2-dokumentaren ’Anbragt – efter helvede’ om de omsorgssvigtede søstre fra Slagelse, der bliver anbragt hos en plejefamilie, efter at deres psykisk syge far har skudt og dræbt moderen.

I plejefamilien udsættes pigerne for et helvede med vold, totur og seksuelle overgreb. Det så vi i den første dokumentar. Nu følger vi pigerne efter anbringelsen i Helvede. Og vi præsenteres igen for lovbrud og svigt i en lind strøm.

I udsendelsen gennemgås mange groteske episoder, herunder en historie om en leder af et anbringelsessted, som banker den - på det tidspunkt - 13-årige pige i gulvet i en bil, og sætter sig ovenpå hende, mens hun skriger. Kollegaen, der sidder ved siden af, konstaterer at det er vold, men siger ikke noget. Bryder ikke ind. Stopper ikke lederen.

Det har jeg aldrig forstået. Hvordan mennesker kan undlade at råbe op, når de ser børn blive udsat for vold. Og jeg vil ikke acceptere, at mennesker, der arbejder med børn, ikke råber op og stopper volden. De SKAL råbe op, men det skal andre, der ser børn blive pint altså også!

Vi har som civile borgere en pligt til at passe på børn og hjælpe, hvis de udsættes for vold og overgreb.

Det er derimod et politisk anliggende, når kommuner bryder loven. Ikke mindst når det medfører fatale konsekvenser for børn. Det vil vi i Liberal Alliance under ingen omstændigheder acceptere. Hvis kommuner bryder loven, skal de straffes benhårdt økonomisk. Det er et sprog, de kan forstå, og det vil formentlig få dem til at stoppe med det.

Jeg er ikke bange for at tale meget hårde sanktioner, når det kommer til kommuner, der svigter udsatte børn. Det er en af velfærdssamfundets vigtigste opgaver!