Thulesen Dahl: Vi kan ikke få øje på penge til skattelettelser
Dansk Folkeparti vil hellere sikre velfærd end skattelettelser, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl ved DF's landsmøde i Herning.
Regeringen kan godt glemme sine ønsker om skattelettelser til de rige. Det fastslår Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i sin formandsberetning ved partiets landsmøde i Herning.
Dansk Folkeparti har intet imod, at danskerne beholder flere af deres penge i egne lommer, lyder det fra formanden, men forudsætningen er, at der er penge nok i den fælles kasse til at styrke velfærdssamfundet, og at der er "rimelighed mellem top og bund".
- Der skal være penge i kassen til at forstærke vores velfærdssamfund, når efterårets aftaler er indgået, siger Kristian Thulesen Dahl til bifald fra salen om de forestående finanslovsforhandlinger, hvor regeringen har ønsket skattelettelser.
- Vi kan ikke få øje på en masse penge til skattelettelser. Der skal være penge til en ordentlig ældrepleje, til tilstrækkelig tid til de indlagte på sygehusene og til flere politibetjente til at skabe tryghed. Og de penge, der så er til skattelettelser, skal gives til folk med lavere indkomster. Det handler om rimelighed. Det er på tide, at de også får del i festen.
- Ny regering har ikke gjort livet sværere for os
Dansk Folkeparti holder i denne weekend landsmøde i Herning Kongrescenter, ligesom Socialdemokratiet gør det i Aalborg og Radikale Venstre i Nyborg.
Flankeret af faner med dannebrog glæder Kristian Thulesen Dahl sig over alt det, der er sket i dansk politik i løbet af det seneste år. Den smalle Venstre-regering er blevet udvidet med Konservative og Liberal Alliance.
Og Dansk Folkeparti ligger i en god placering som støttepartiet, der kan sikre regeringen et flertal - eller det modsatte, hvis partiets krav ikke bliver imødekommet.
Et flertal af danskerne mener i dag, at Kristian Thulesen Dahl er den partileder, der har suverænt størst indflydelse i dansk politik. Det viser en Megafon-måling for TV 2 og Politiken.
- Vi kan nu alene lave flertal med regeringen. Men vi kan også i mange situationer vælge at lave flertal udenom regeringen, når vi finder det nødvendigt. At have flere veje at gå giver større indflydelse. Derfor var det godt, at Venstre udvidede regeringen med LA og K. Det har bestemt ikke gjort livet sværere for os, siger Kristian Thulesen Dahl.
En fremstrakt hånd fra S
Han sender en hilsen til Aalborg, hvor Socialdemokratiet, som Dansk Folkeparti har udviklet et opsigtsvækkende samarbejde med i løbet af året, holder kongres i denne weekend.
- Det har altså heller ikke gjort livet sværere for os, at Socialdemokratiet med Mette Frederiksen ved roret har valgt at skifte tidligere tiders hadekampagner imod DF ud med en fremstrakt hånd til samarbejde. Den har vi taget imod, forsikrer partilederen.
Han sender en hilsen nordpå, siger han, med håbet om, at Socialdemokratiets bagland bakker op om Mette Frederiksens "kursskifte omkring indvandringspolitikken" og samarbejdet med Dansk Folkeparti.
Hvis han kunne få ét ønske, siger han, så ville det være en garanti fra Socialdemokratiet om, at Radikale Venstre og de øvrige partier i rød blok "absolut ingen indflydelse vil få på indvandringspolitikken i fremtiden."
- For ligesom jeg ikke synes, at det sidste mandat hos Liberal Alliance skal diktere skattepolitikken, synes jeg heller ikke, at det sidste mandat hos De Radikale eller hos Alternativet skal diktere indvandringspolitikken. Tværtimod synes jeg, at Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti på tværs af blokkene skal garantere danskerne, at der fra nu af holdes styr på indvandringen.
Færre ind, flere ud
Dansk Folkeparti har i det hele taget en alenlang ønskeseddel, fremgår det af partiformandens tale. Blandt andet.
- Det skal være lettere at sende kriminelle udlændinge ud af landet.
- Bander skal lukkes.
- Dansk Folkeparti vil have, at Danmark selv kan bestemme hvor mange og hvilke migranter, der kommer ind i landet ud fra devisen "færre ind og flere ud" af landet.
- Potentielle terrorister skal nægtes statsborgerskab.
- Asylansøgere skal sendes hjem igen hurtigst muligt.
- Grænsekontrollen skal gøres permanent, uanset hvad de siger nede i EU.
- Produktivitetskravet i sundhedsvæsenet skal væk.
- Muslimske friskoler og moskeer, der giver taletid til hadprædikanter, skal fratages den offentlige støtte.
- Skattelettelser skal gives i bunden - ikke i toppen.
- Flere politibetjente.
Gå efter indflydelse - ikke titler
De kommende måneder står i kommunalvalgets tegn, og 2017 kan blive året, hvor Dansk Folkeparti får sin første borgmesterkæde.
Ved seneste kommunalvalg (i 2013, red.) fik partiet blandt andet en sundheds- og ældrerådmand i Aarhus og kultur- og fritidsborgmester-posten i København.
Men partiet har endnu til gode at sætte sig som leder af kommunalbestyrelsen i en kommune.
Ved valget 21. november stiller Dansk Folkepoarti for første gang nogensinde op med kandidater i samtlige 98 kommuner.
Og formandens råd til kandidaterne er enkelt:
- Det er jo altid en afvejning, om man skal gå efter posten, eller man kan få større indflydelse ved at pege på en anden mod indrømmelser.
- Derfor er mit simple råd: Placer jer der, hvor I kan få mest mulig DF-politik igennem, størst mulig indflydelse. Det er jo det, der er hele formålet med, at vi stiller op. Politiken er vigtigere end de fine titler, siger Kristian Thulesen Dahl.
Landsmødet fortsætter lørdag og søndag.