Politik

BLOG: Endnu en tam omgang fra Socialdemokratiet

BLOG: Socialdemokratiet har nu svunget sig op til en præsentation af det, de selv kalder et finanslovsudspil.

Desværre er der dog tale om endnu en tam omgang fra Socialdemokratiet, for konkrete forslag, seriøse beregninger og effekter må man lede forgæves efter bag de fine (og overraskende!) overskrifter ’Bedre Velfærd’ og ’Flere Job’. Ja, så langt så godt – men hvordan? Det mangler vi fortsat at få et klart bud på fra Socialdemokratiet.

Men det kan jo også være svært at komme med egne bud på fremtidens udfordringer, når man bruger alt tiden på udelukkende at udtale sig vidt og bredt om det, man ikke vil være med til. Fx at det ville være en massakre på velfærden, hvis hårdtarbejdende danskere skulle få lov at beholde lidt flere af deres egne penge eller få mulighed for at købe en bedre og mere sikker bil.

Nuvel, men så måtte man da i det mindste kunne forvente en garanti om, at man så vil rulle den blå regerings politik tilbage, herunder kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen, som man har tordnet imod.

Men nej, her lurepasser man også. Det er ikke landets største parti værdigt, at man for tredje år i træk nægter danskerne et indblik i den økonomiske politik.

Heldigvis har regeringen større ambitioner på Danmarks vegne: Bl.a. vil vi styrke vores infrastruktur med 410 mio. kr. frem mod 2021, så vækst og udvikling kan komme hele Danmark til gavn. Vi vil give alle hårdtarbejdende danskere – både butiksassistenten og direktøren – en skattelettelse. Fx vil butiksassistenten med vores plan få omkring 5.000 kr. mere til sig selv.

Og endelig vi vil styrke vores kernevelfærd med 2,6 mia. kr. Det giver et betydeligt løft til vores hospitaler, skoler, daginstitutioner og ældrepleje. Og i modsætning til Socialdemokratiet har vi fremlagt et gennemregnet finanslovsforslag til, hvordan vi vil nå vores mål.