BLOG: Hvis du går ind for, at det skal kunne betale sig at arbejde, så går du også ind for ulighed

16x9
- Målet må aldrig være, at vi alle skal være lige fattige. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark

BLOG: Venstrefløjen elsker at beskylde Liberal Alliance for, at vi øger skellet mellem rig og fattig. At vi gør samfundet mere ulige.

Det har vi således også hørt på i disse dage, hvor regeringens udspil til skattereform vil lette skatter og afgifter for 23 milliarder.

Og ja, det er ganske rigtigt, at vores udspil øger uligheden.

Det skyldes, at vi mener, det skal kunne betale sig at arbejde. At der skal være en forskel på folk i job og folk, der ikke er i job.

Og hvis du, kære læser, også mener, at det skal kunne betale sig at arbejde, så accepterer du også ulighed. Ligesom alle Folketingets partier i øvrigt gør.

Faktum er, at skattereformer øger uligheden. Sådan var det også med den seneste skattereform, som blandt andet Socialdemokratiet og SF stod bag. Hvis man ønsker at øge den økonomiske vækst, så er det umuligt ikke også at øge uligheden, i hvert fald i Danmark.

Det er klart, at ulighed ikke er et mål i sig selv, men det er noget, vi accepterer, hvis det gør samfundet rigere som helhed.

Lad mig illustrere den besynderlige diskussion om ulighed med to eksempler:

Gentofte er i dag Danmarks mest ulige kommune, Langeland er den mest lige. Så hvis de rødes retorik om ulighed passer, så skulle Langeland være Utopia. Og Gentofte være et forfærdeligt sted at bo. Virkeligheden er, at såvel Langeland som Gentofte er dejlige steder. Og jeg tror ikke, at borgerne i de to kommuner går særligt højt op i, hvor de ligger henne på den såkaldte Gini-koefficient, der måler uligheden.

Eksempel nr. 2: Hvis familierne bag Mærsk og LEGO en dag beslutter sig for at forlade Danmark og tage deres formuer med – ja, så bliver vi skam alle mere lige.

Målet må aldrig være, at vi alle skal være lige fattige. Målet må jo være, at vi alle bliver mere velstående.