Forbund: Finanslovsudspil forringer faglærtes uddannelse

Det vil gå ud over kvaliteten på faglærtes uddannelse, hvis regeringen sparer på området, mener forbund.

Hvis erhvervsskolerne skal spare to procent på deres økonomi næste år, skal politikerne på Christiansborg ikke undre sig over, hvor fremtidens mangel på håndværkere stammer fra.

Sådan lyder det fra Uddannelsesforbundet, der organiserer lærere, ledere, vejledere og konsulenter på erhvervsskolerne.

- Der er simpelthen ikke økonomi ude på erhvervsskolerne til, at vi kan levere den tilstrækkelige kvalitet, hvis vi skal gøre det til den økonomi, som der er lagt op til, siger formand Hanne Pontoppidan.

- Der vil blive sparet yderligere to procent på en økonomi og nogle tal, der er blodrøde i forvejen. Det betyder, at man på ingen måde kan levere undervisning i den kvalitet, som Folketinget ønsker sig.

For fem måneder siden efterlyste undervisningsminister Merete Riisager (LA) mere kvalitet på netop erhvervsuddannelserne.

Besparelse vil gå ud over bredde i i uddannelsen

- Man kan ikke bare narre de unge med nogle glitrede brochurer. Der skal også være kvalitet i uddannelserne, lød det fra Merete Riisager.

Alligevel kunne erhvervsskolerne slå op i regeringens udspil til en finanslov og se en foreslået besparelse på to procent.

- Det vil enten gå ud over i den bredde, man kan tilbyde i uddannelsen. Man vil ikke være i stand til at opretholde de valgmuligheder, som eleverne har på nuværende tidspunkt.

- Ellers vil det betyde en ringere kvalitet i de undervisningstilbud, der er, siger Hanne Pontoppidan.

Ifølge Uddannelsesforbundet er det ikke i samfundets interesse at spare på erhvervsskolerne.

- Allerede nu er der en skrigende mangel på faglærte. Hvis ikke man tilfører den fornødne økonomi til erhvervsskolerne, så får man altså heller ikke uddannet de unge mennesker, der skal være håndværkere i fremtiden, siger Hanne Pontoppidan.