Politik

Kontant bonus vil gøre det mere attraktivt at spare op til pension, vurderer økonom

Med et nyt fradrag vil det bedre kunne betale sig at spare op til pension, siger erhvervsministeren. God plan, mener Forsikring og pension.

Da regeringen tirsdag fremlagde dens nye skatteudspil var det ikke kun med planer om at lette skatten på arbejde og sænke registreringsafgiften på biler.

Regeringen vil også øge fradraget for pensionsindbetalinger. Lavere skat på pensionsindbetalinger skal gøre det mere attraktivt at spare op til sin egen pension.

Hos PFA Pension har man brugt hele dagen på at prøve at forstå regeringens meget komplekse løsningsforslag, lyder det fra forbrugerøkonom Carsten Holdum.

- Umiddelbart ser det ud til, man overordnet siger, at hvis du sparer 10.000 kroner op til pension, så får du et fradrag på 12.000, siger han til TV 2.

Forslag til ændring af pension

  • Regeringen vil indføre et nyt skattefradrag for pensionsindbetalinger
  • Indbetaling til pension skal give ret til beskæftigelsesfradrag
  • Udligningsskatten på indtægter fra pensionsopsparing fjernes

Kilde: Regeringen.dk

Kontant bonus

Det betyder ifølge Carsten Holdum, at man får penge tilbage i skat, fordi man får mere fradrag, end man har indbetalt.

- Så man kan sige, at det regeringen indfører, er en form for pengepræmie. En kontant bonus for at spare op. Penge, man får i hånden, måske allerede fra første januar 2018, hvis regeringen får forslaget gennemført, siger Carsten Holdum.

Han kalder regeringens udspil for et ’lidt defensivt forslag’, der bare skal bevare befolkningens tillid til systemet, så danskerne ikke stopper med at spare op til pensionen. For når danskerne sparer op til egen alderdom, skal staten bidrage med mindre.

Glæde i branceforening

Med det nye fradrag kan det bedre betale sig at spare op til sin egen pension, lød det tirsdag fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

- Det går jo ikke, som man oplever i dag, at folk undlader at spare op til sin egen pensionsordning, fordi når man tager højde for det, man kalder samspilsproblemerne - at man bliver skåret i nogle offentlige ydelser - så får man ikke en krone ud af det i sidste ende, sagde Brian Mikkelsen ved fremlæggelsen af udspillet.

Og regeringens nye forslag er gode nyheder, mener brancheforeningen Forsikring og pension.

- Jeg synes, det er rigtig godt, at man har sat det på dagsordenen. Det har vi kæmpet for ret længe. Og det er rigtigt, hvad Brian Mikkelsen siger, at for rigtig mange mennesker har det ikke kunnet betale sig at spare op. Og det har man erkendt, siger Per Bremer Rasmussen, administrerende direktør i Forsikring og pension.

Med et nyt fradrag vil det bedre kunne betale sig at spare op til pension, siger erhvervsministeren. God plan, mener Forsikring og pension.