Politik

BLOG: Løkkes Lamborghini-reform forgylder de rigeste

BLOG: I fuld fart er Lars Løkke i gang med at lave den mest ulighedsskabende reform siden årtusindeskiftet.

Mens Cepos jubler over, at endnu større topskattelettelser end ventet, kan vi andre se frem til nedskæringer og smalhals i ældreplejen, på hospitalerne, i børnehaverne og i folkeskolen.

Det var ikke længe, at vi kunne glæde os over, at Anders Samuelsen havde opgivet kravet om topskattelettelser. Den politiske sæson er ellers lige startet, og den mest liberale regeringen nogensinde er allerede godt i gang med at dele gaver ud til de mest velstillede.

Ulykkeligvis sker det på bekostning af velfærden

Løkke-regeringen har nemlig fremlagt et pilskævt skatteudspil - en ”Lamborghini-reform”. Og selvom det må være glædens dag for Brian Mikkelsen, så er sagen desværre en anden for fællesskabet i Danmark.

Det er nemlig et bluffnummer, når regeringen siger, at de har opgivet at få sænket topskatten.

Med skatteudspillet har man nemlig skræddersyet en ny pakke af skattelettelser, der endnu en gang kommer dem med millionlønningerne til gode. Danmarks 1.000 rigeste kan se frem til en skattelettelse på små 200.000 kroner om året. Det er markant mere, end hvad regeringens oprindelige forslag om lavere topskat bød på.

- Den her reform skaber ulighed, og det gør vi med åbne øjne, lød det fra skatteministeren ved fremlæggelsen.

I Cepos jubler de. De kalder det ”udvidede topskattelettelser” og slår fast, at regeringens politik er den mest ulighedsskabende forslag siden årtusindeskiftet. Og skatteministeren….

Og til hvilken nytte?

Danmarks økonomi skriger ikke på et skub i ryggen. Den globale bedring efter finanskrisen kan mærkes herhjemme, og det går faktisk meget godt de fleste steder. Nej, regeringens skattelettelser handler udelukkende om ideologi. Til dem der har, skal mere gives.

Lars Løkke burde lytte noget mere til danskerne, for danskerne ønsker ikke topskattelettelser. De ønsker ordentlig velfærd. Det ved vi i Socialdemokratiet, for vi lytter. Derfor mener vi, at først når kvaliteten i velfærden er sikret, kan vi tale om at lette skatten for almindelige mennesker. Pengene kan nemlig kun bruges én gang.

Derfor er det et rent fup, når regeringen prøver at bilde danskerne ind, at man kan give kæmpe store skattelettelser uden at skulle skære historisk dybt i vores fælles velfærd. Der er nemlig allerede blevet skåret i velfærden, og det mærker danskerne. Derfor er det uklogt og uretfærdigt, at Løkke & Samuelsen vælger at bruge pengene på skattelettelser, frem for at passe på vores syge, børn og ældre. Regeringen burde i stedet køre topskattelettelserne ud på et sidespor og slå håndbremsen i permanent. For Danmark kører bedst, når velfærden virker.