BLOG: L√łkkes Lamborghini-reform forgylder de rigeste

16x9
Lars L√łkke Rasmussen og regeringen har fremlagt et nyt skatteudspil. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark

BLOG: I fuld fart er Lars L√łkke i gang med at lave den mest ulighedsskabende reform siden √•rtusindeskiftet.

Mens Cepos jubler over, at endnu st√łrre topskattelettelser end ventet, kan vi andre se frem til nedsk√¶ringer og smalhals i √¶ldreplejen, p√• hospitalerne, i b√łrnehaverne og i folkeskolen.

Det var ikke længe, at vi kunne glæde os over, at Anders Samuelsen havde opgivet kravet om topskattelettelser. Den politiske sæson er ellers lige startet, og den mest liberale regeringen nogensinde er allerede godt i gang med at dele gaver ud til de mest velstillede.

Ulykkeligvis sker det på bekostning af velfærden

L√łkke-regeringen har nemlig fremlagt et pilsk√¶vt skatteudspil - en ‚ÄĚLamborghini-reform‚ÄĚ. Og selvom det m√• v√¶re gl√¶dens dag for Brian Mikkelsen, s√• er sagen desv√¶rre en anden for f√¶llesskabet i Danmark.

Det er nemlig et bluffnummer, når regeringen siger, at de har opgivet at få sænket topskatten.

Med skatteudspillet har man nemlig skr√¶ddersyet en ny pakke af skattelettelser, der endnu en gang kommer dem med millionl√łnningerne til gode. Danmarks 1.000 rigeste kan se frem til en skattelettelse p√• sm√• 200.000 kroner om √•ret. Det er markant mere, end hvad regeringens oprindelige forslag om lavere topskat b√łd p√•.

- Den her reform skaber ulighed, og det g√łr vi med √•bne √łjne, l√łd det fra skatteministeren ved freml√¶ggelsen.

I Cepos jubler de. De kalder det ‚ÄĚudvidede topskattelettelser‚ÄĚ og sl√•r fast, at regeringens politik er den mest ulighedsskabende forslag siden √•rtusindeskiftet. Og skatteministeren‚Ķ.

Og til hvilken nytte?

Danmarks √łkonomi skriger ikke p√• et skub i ryggen. Den globale bedring efter finanskrisen kan m√¶rkes herhjemme, og det g√•r faktisk meget godt de fleste steder. Nej, regeringens skattelettelser handler udelukkende om ideologi. Til dem der har, skal mere gives.

Lars L√łkke burde lytte noget mere til danskerne, for danskerne √łnsker ikke topskattelettelser. De √łnsker ordentlig velf√¶rd. Det ved vi i Socialdemokratiet, for vi lytter. Derfor mener vi, at f√łrst n√•r kvaliteten i velf√¶rden er sikret, kan vi tale om at lette skatten for almindelige mennesker. Pengene kan nemlig kun bruges √©n gang.

Derfor er det et rent fup, n√•r regeringen pr√łver at bilde danskerne ind, at man kan give k√¶mpe store skattelettelser uden at skulle sk√¶re historisk dybt i vores f√¶lles velf√¶rd. Der er nemlig allerede blevet sk√•ret i velf√¶rden, og det m√¶rker danskerne. Derfor er det uklogt og uretf√¶rdigt, at L√łkke & Samuelsen v√¶lger at bruge pengene p√• skattelettelser, frem for at passe p√• vores syge, b√łrn og √¶ldre. Regeringen burde i stedet k√łre topskattelettelserne ud p√• et sidespor og sl√• h√•ndbremsen i permanent. For Danmark k√łrer bedst, n√•r velf√¶rden virker.