Politik

- Vi har en dårlig smag i munden, når vi skal rådgive kunder i det her morads

Regeringen præsenterer i morgen et nyt skatteudspil, hvor det forventes, at afgifterne på biler vil blive sænket.

Her til aften er de tre regeringspartier samlet på Marienborg for at blive orienteret om det skatteudspil, regeringen præsenterer i morgen.

Skatteudspillet er en del af den samlede finanslov, der først præsenteres torsdag, men enkelte udspil er blevet lækket drypvist. Blandt andet forventes det, at afgiften på biler vil blive sænket.

Hos Toyota i Holstebro venter de i spænding på regeringens udspil. Afklaring er en nødvendighed. I øjeblikket sælger de nemlig ingen biler.

- Selvfølgelig udebliver kunderne, og vi har også en rigtig dårlig smag i munden, når vi skal rådgive kunderne i det her morads, siger Ejgild Christensen fra STS-Biler i Holstebro.

- Alting bliver sat i stå

I torsdags begyndte rygterne at florere om, at regeringen vil lette registreringsafgiften i den nye skatteaftale. Det skal blandt andet være slut med, at de dyre biler pålægges en større afgift på prisen end de billige. Alene det satte gang i regnestykkerne.

En stor BMW 320d Grand Tourer - pris i dag 415.283 kr. Sænkes med 45.487 kr.

Selv om regeringen endnu ikke har bekræftet, at det er det, den vil, satte udsigten til billigere biler salget i stå.

- Alting bliver sat i stå på den her måde, så derfor er min appel til politikerne: Nu kommer udspillet i morgen - så se for pokker at få det forhandlet på plads så hurtigt som muligt, siger Gitte Seeberg, der er adm. direktør i Autobranchen Danmark.

Opfordrer til lynforhandlinger

I dag havde regeringen ingen kommentarer. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil hverken fortælle om regeringens udspil, eller hvordan der kommer gang i bilsalget igen:

- Jeg kan ikke kommentere regeringens udspil, før det er præsenteret. Derfor kan jeg heller ikke sige, om registreringsafgiften er med eller ej. Man må vente.

Regeringens støtteparti opfordrer til lynforhandlinger.

- Vi er nødt til at reagere ret hurtigt, så vi kan få givet en sikkerhed om, hvordan bilafgifterne bliver fremadrettet, siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, til TV 2.

- Vi ved intet som branche

Hos bilforhandleren i Holstebro er tålmodighed dog ved at være et fremmedord.

- Jo længere tid der går, jo mere bliver der drejet ind på, hvad vi tror, afgiften bliver efter regeringens indgreb. Vi ved jo absolut intet som branche, siger Ejgild Christensen til TV 2.

Regeringens udspil præsenteres i morgen klokken 10.