Politik

BLOG: Forbedret infrastruktur til gavn for alle

BLOG: Så er der godt nyt til østjyderne: Med i præsentationen af regeringens finanslovsforslag er en såkaldt VVM-undersøgelse, som er første spadestik til udvidelsen af E45 mellem Skanderborg Syd og Hornstrup ved Vejle og mellem Aarhus Syd og Aarhus Nord fra fire til seks spor.

Det er vigtigt, at vi bevarer vores fokus og tager trafikproppen i Østjylland alvorligt. Sidste år kom udvidelsen af E45 på finansloven, hvor vi satte en halv mia. kr. af til udvidelsen mellem Skanderborg S og Aarhus S – og nu tager vi så skridtet videre med en VVM-undersøgelse af strækningen fra Hornstrup til Aarhus Nord.   

Det er godt – både for den enkelte pendler, for børnefamilierne, for virksomhederne og mobiliteten i Østjylland. Det betyder, at vi vil kunne bruge tiden mere fornuftigt end på at file på koblingen.  

Lige siden jeg for tre et halvt år siden fik lov at blive opstillet som folketingskandidat i Østjylland, har udvidelsen af E45 været en del af næsten alle politiske samtaler. Og det hvad enten jeg har talt med virksomheder, borgere, foreninger eller organisationer, så er den kommet op.

Og med god grund. Enhver, der har siddet i bilen på E45 i myldretiden eller blot har lyttet til trafikradioen om morgenen, ved, at trængslen på Østjyske Motorvej kan være et mareridt. Det har jeg lyttet til, og det handler vi på. Igen. 

Når vi nu tager fat på en udvidelse af E45, så er det led i en større ambition om at forbedre infrastrukturen i hele landet. Vi har derfor også foreslået at afsætte 22 mia. kr. til infrastrukturen i regeringens 2025-plan, og vi vil sænke taksten for at køre over Storebælt med omkring 25 pct. Der er brug for målrettede investeringer i infrastrukturen - og i Venstre mener vi, at det især er vejene, der står for tur.

Vi vil bygge nye veje, hvor der er behov, og vi vil sikre en ordentlig vedligeholdelse af vores eksisterende infrastruktur herunder veje, jernbaner og byggeri. En stærk og velfungerende infrastruktur tiltrækker virksomheder, skaber vækst og dermed arbejdspladser i hele Danmark. Med andre ord: Et Danmark i balance.