Politik

Billigere biler og lavere skat - regeringen vil sænke skat for milliarder

Her kan du blive klogere på, hvor regeringen vil sænke skatter og afgifter.

Regeringen vil med et nyt skatteudspil sænke skatter og afgifter for op mod 22 milliarder kroner.

Det viser interne regeringsdokumenter, Politiken har set, og flere centrale kilder bekræfter oplysningerne over for TV 2.

Overblik over skatte- og afgiftslettelserne

Særligt danskere i arbejde vil få noget ud af lettelserne. Her kan du få et overblik over, hvor regeringen vil sænke skatter og afgifter:

Skat på arbejde:

Regeringen vil afskaffe loftet over beskæftigelsesfradraget. I dag er loftet på 30.000 kroner.

Det er også regeringens plan at ville indføre et nyt jobfradrag. Tidligere på måneden foreslog regeringen et nyt jobfradrag målrettet lave indkomster.

Derudover vil regeringen fremrykke en planlagt forhøjelse af topskattegrænsen. Dermed vil færre danskere komme til at betale topskat i 2018.

Det betyder det for dig:

BT har fået Danske Bank til at lave konkrete beregninger på, hvad det betyder, hvis loftet over beskæftigelsesfradraget fjernes.

Tjener du op til 342.900 kroner årligt, betyder en afskaffelse ikke noget, da beskæftigelsesfradraget allerede i dag kan udnyttes fuldt ud.

Har du en årsløn på 400.000 kroner, betyder en fjernelse af loftet, at du vil kunne få et fradrag på 35.000 kroner. Afhængigt af, hvilken kommune du bor i, vil det betyde en skattelettelse på omkring 1400 kroner.

Er din årsløn 600.000 kroner, betyder en fjernelse af loftet, at du vil kunne få et fradrag på 52.500 kroner. Afhængigt af, hvilken kommune du bor i, vil det betyde en skattelettelse på omkring 6250 kroner.

Lavere registreringsafgift:

Regeringen vil sænke registreringsafgiften på biler. Det er den også blevet ved indførelsen af de seneste to finanslove.

I dag skal du betale 105 procent i registreringsafgift af de første 106.600 kroner. For den del, der overstiger 106.600 kroner, skal du betale 150 procent i registreringsafgift.

Det vil regeringen dog lave om på. Forslaget går på at sænke registreringsafgiften til 100 procent på alle personbiler uanset pris.

Se priseksempler her.

Pensionsindbetaling:

Regeringen vil indføre endnu et fradrag for pensionsindbetalinger, så det i højere grad kan betale sig at spare op til alderdommen.

Derudover vil regeringen også fjerne udligningsskatten, der er skatten på udbetaling af pension.

Håndværkerfradrag:

Regeringen ønsker at gøre håndværkerfradraget permanent. Det nuværende udløber ved årsskiftet.

Regeringen vil målrette håndværkerfradraget serviceydelser som eksempelvis rengøring og hæve fradragssatsen til 40 procent.

DF: Vinderne er dem, der tjener mest

Over for TV 2 ønsker regeringen ikke at kommentere indholdet i det kommende skatteudspil.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil dog gerne komme med sin holdning til oplysningerne fra Politiken og TV 2.

Regeringen vil sænke skatter og afgifter for op mod 22 milliarder kroner. Video: Morten Nielsen

- Det er meget målrettet lykkedes regeringen at komme med et forslag, der jo giver størst skattelettelser til dem, der tjener mest, siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2.

Han er ikke imod at sænke skatter og afgifter, men mener, at op mod 22 milliarder kroner er et "voldsomt" tal.

DF-formanden vil først og fremmest sikre bedre ældrepleje, sygehuse og flere politibetjente. Og skal der være skattelettelser, er det nødvendigt at få "rettet op" på regeringens forslag, så det i højere grad kommer danskere med lave indkomster til gode, siger han.

- Det gør ikke noget, at danskerne har flere penge i deres egne lommer, men så skal det selvfølgelig også være socialt retfærdigt.