Politik

Bilforhandlere: Bilhandlen står fuldstændig stille

Arkiv

Regeringens udspil om registreringsafgiften lammer salget i landets bilforhandlere.

Det er lige nu god tid til at pudse udstillingsbilerne i landets autoforhandlere.

Med udsigt til at regeringen sænker registreringsafgiften, er bilsalget nemlig nu stort set indstillet.

Det skriver Avisen.dk.

Folk venter

Danskerne udskyder med god grund den store investering i en ny bil. Det forklarer Lisa Sandager Ramlow, der er kommunikationschef i bilforhandlernes brancheorganisation, AutoBranchen Danmark.

- Bilhandlen står fuldstændig stille. Vi kan mærke, at folk lader være med at handle for at vente og se, om de kan få det billigere, siger hun til Avisen.dk.

Forhandlerne har oplevet en nedgang i salget, siden politikerne begyndte at debattere emnet. Allerede i begyndelsen af august foreslog Dansk Folkeparti en ændring af registreringsafgiften. Men efter Politiken onsdag kan løfte sløret for regeringens planer om at sænke registreringsafgiften, er salget nu så godt som lammet.

Forhandlere: Vi kan ikke leve med det

Og det er ikke noget, erhvervet kan leve med ret længe.

- Forhandlerne begynder at råbe ret højt ret hurtigt. Vi kan ikke leve med, at det her står på ret længe. Alle autoriserede forhandlere har salgsmål, de skal leve op til, og det kan de ikke leve op til i de måneder, hvor salget går i stå, siger Lisa Sandager Ramlow.

Det er da også ganske usædvanligt, at politikerne lufter nye skattelettelser for specifikke erhverv på den måde netop af hensyn til salget og konkurrencen. Men hos AutoBranchen Danmark er man alligevel ikke utilfredse. For det er næsten lige så usædvanligt, at politikerne piller ved bilafgifterne.

- Vi anerkender det mod, det kræver for at nogen gør noget ved det bilafgifterne, siger Lisa Sandager Ramlow.