Besserwisserne

Kan du slå Engell, Langballe og 'dansk politiks svar på Ronaldo'?

Besserwisserne: Er du skarpere end kommentatorerne? Quiz med og se, om du er bedre til at analysere dansk politik end Langballe og Engell.

SPØRGESKEAMET ER NU LUKKET FOR DELTAGELSE I KONKURRENCE. TAK FOR DE MANGE BESVARELSER!

Kommer der skattelettelser inden jul? Bliver der udskiftet ministre? Og hvem bliver ny formand for Regionerne efter valget den 21. november?

Efterårssæsonen i dansk politik er fyldt med interessante politiske spørgsmål. Men har du et bedre politisk boldøje end Anders Langballe, Hans Engell, Søs Marie Serup og de andre kendte kommentatorer?

Vi har stillet de kendte politiske analytikere 16 spørgsmål om dansk politik. Du kan også prøve kræfter med spørgsmålene nedenfor. Og så følger vi løbende op på spørgsmålene i 'Besserwisserne' på TV2 NEWS, der sendes hver fredag fra klokken 18.20 indtil den 15. december.

De seneste sæsoner har dog vist, at 'Besserwisserne' kan deres kram. I forårssæsonen ramte Altingets politiske kommentator Erik Holstein 13 ud af 15 rigtige.

- Han er dansk politiks svar på Ronaldo, lød rosen fra en mindre træfsikker kommentatorkollega.

I efterårssæsonen 2016 ramte TV2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen 14 ud af 15 rigtige. Dermed blev han også topscorer i den samlede konkurrence, hvor ingen af de 1200 seere, der havde quizzet med, evnede at overgå ham:

Er du klogere end Besserwisserne?

Deltag i konkurrencen her

1. VALG: Bliver der udskrevet Folketingsvalg inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse fredag den 15. december, 2017?
2. SKAT: Indgår et flertal i Folketinget en ny aftale om skat inden 15. december, hvor beskatningen lettes for personer i beskæftigelse?
3. LICENS: Indgår et flertal i Folketinget en aftale om at afskaffe medielicensen som en selvstændig opkrævning inden 15. december?
4. BURKAFORBUD: Indgår et flertal i Folketinget en aftale om et "burkaforbud" - et forbud mod maskering og heldækkende dragter i det offentlige rum - inden 15. december?
5. BILER: Indgår et flertal i Folketinget en aftale om at nedsætte registreringsafgiften på personbiler inden 15. december?
6.REGIONSVALG: Hvilken politiker bliver konstitueret som ny formand for Regionerne efter valget den 21. november?
7. KOMMUNALVALG: Dansk Folkeparti har i dag én borgmesterpost i København. Hvor mange borgmesterposter vil det lykkes for Dansk Folkeparti at vinde efter valget den 21. november?
8. KOMMUNALVALG: I maj fremlagde partiet Alternativet en målsætning om at opnå valg i 15 kommuner. Hvor mange kommuner vil det lykkes partiet at få kommunalbestyrelsesmedlemmer valgt ind i den 21. november?
9. KOMMUNALVALG: Det Konservative Folkeparti har i dag 14 borgmesterposter. Hvor mange borgmesterposter vil det lykkes partiet at vinde efter valget den 21. november?
10. PARTILEDERSKIFTE: Enhedslistens Pernille Skipper har varslet, at hun går på barsel i efteråret. Vil en eller flere af Folketingets øvrige 8 partier skiftet parlamentarisk leder/formand inden 15. december?
11. PARTISKIFTE: Er der inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse en eller flere MEP’ere eller MF’ere, der forlader det parti de stillede op for ved seneste valg?
12. MINISTERSKIFTE: Regeringen Lars Løkke Rasmussen III består af 22 ministre. Hvor mange af disse ministre vil være skiftet ud inden 15. december?
13. STYRKEFORHOLDET: Hvilken politisk blok står stærkest- målt i mandater (ekskl. de 4 nordatlantiske) - i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
14: NYE BORGERLIGE: Står partiet "Nye Borgerlige" til at klare spærregrænsen med en tilslutning på 2,0 pct. eller mere i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
15. BLÅ BLOK: Hvilket parti i blå blok nyder den største tilslutning i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
16. MINDSTE PARTI: Hvilket af Folketingets partier opnår den laveste tilslutning i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?

For at deltage i konkurrencen om et års abonnement på TV 2 PLAY, skal vi bruge dit navn, telefonnummer og e-mailadresse. Vi trækker lod blandt alle dem, der har flest rigtige og kontakter vinderen.