Politik

Kristiansen: Pape presser Løkke til et burka-forbud

Regeringen kommer til at støtte forslaget om et burka-forbud, vurderer politisk kommentator Michael Kristiansen.

Det Konservative Folkeparti har gjort et burka-forbud til en mærkesag. Og den mærkesag vil partiet lykkes med at presse igennem regeringen, vurderer politisk kommentator Michael Kristiansen:

- Jeg tror, at vi får et forbud. Og det tror jeg også, at statsministeren er klar over, siger politisk kommentator Michael Kristiansen i NEWS-magasinet 'Tirsdagsanalysen'.

På det Konservative pressemøde tirsdag blev forslaget et stort tema - efter at Dansk Folkeparti også havde talt for forslaget i sidste uge:

- Derfor vil vi i det Konservative Folkeparti øge presset internt i regeringen for, at vi får truffet en beslutning.

- Og vel at mærke en beslutning, der fører til, at Danmark kan forene sig med de andre europæiske lande, der allerede har indført et forbud mod helt eller delvis dækkende ansigtsbeklædning, sagde gruppeformand Mette Abildgaard (K).

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har endnu ikke tilkendegivet sin holdning til et eventuelt burka-forbud. I partiet Venstre har meningerne nemlig været delte, hvor blandt andre uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) har argumenteret mod forslaget. 

- Jeg tror, at Søren Pind og de andre bliver kørt fuldstændigt over, siger politisk kommentator Peter Mogensen i Tirsdagsanalysen.