Politik

Nu udtaler Lars Løkke sig om prins Henrik

Lars Løkke Rasmussen kommenterer for første gang på sagen om prins Henrik.

Kongehusmedlemmer, eksperter og en række kendisser og politikere har i mere end en uge kommenteret på prins Henriks kontroversielle begravelsesbeslutning.

Men nu er landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen, også kommet på banen med sin mening om hele miseren.

- Jeg har stor respekt for og kærlighed til den kongelige familie. Det er ikke nogen nem periode i Kongehuset, siger han til Venstres sommergruppemøde.

- Respekter familiens privatliv

Efter at prins Henrik meddelte, at han modsat planerne ikke vil begraves ved siden af sin kone, har både han og sønnerne kommenteret beslutningen, men nu beder statsministeren folk om at give den danske kongefamilie lidt ro.

- Regentparrets interne forhold vil jeg ikke kommentere på. Men blot opfordre til, at vi alle respekterer familiens ret til privatliv, ikke mindst prins Henriks, som jo er gået på pension, siger han.

Prins Henriks kontroversielle beslutning skyldes ifølge Prinsen selv, at han ikke føler sig ligeværdigt behandlet af sin kone og ikke ønsker at ligge ved siden af hende i Roskilde Domkirke, medmindre han får titlen som kongegemal.

 - Dronningen yder en beundringsværdig indsats

Udtalelserne har skabt stor furore og forargelse blandt danskerne, og mange har givet udtryk for, at de synes, at Prinsen har sat dronning Margrethe i en dårlig situation.

Lars Løkke Rasmussen nævner også Dronningen på pressemødet.

- Dronningen yder en beundringsværdig indsats for det land, hun elsker så højt.

Kronprinsen: Rigtig ked af min fars beslutning

Regentparrets to børn har også kommenteret deres fars beslutning. Ifølge prins Joachim har familien kendt til beslutningen i noget tid, og torsdag gav kronprins Frederik følgende udtalelse om sagen:

- Jeg har kun det at sige, at jeg er rigtig ked af min fars beslutning på rigtig mange områder. Mere kan der ikke siges om den her sag på nuværende tidspunkt.

Dronning Margrethe og prins Henrik skulle efter planen have været begravet sammen i Roskilde Domkirke ved et gravmæle lavet af kunstneren Bjørn Nørgaard, der har kostet 29 millioner kroner og været undervejs i mere end 10 år. Nu bliver det kun dronning Margrethe, der kommer til at ligge i kirken. Prins Henrik har ikke ønsket at oplyse, hvor han skal begraves, men ifølge Kongehuset bliver det stadigvæk i Danmark og ikke ved hans families gravsted i Frankrig.