Politik

BLOG: Nej til burkaforbud

BLOG: Denne sommer er det igen igen blevet diskuteret, om vi skal have et burkaforbud i Danmark. Liberal Alliance siger nej.

Jeg vil starte med at minde om, at det i dag er ulovligt at tvinge andre til at påføre sig eksempelvis en burka. Og heldigvis for det. Ingen skal undertrykkes i Danmark eller tvinges til at iklæde sig særlige (religiøse) dragter.

Så hvis det er tvangen, man bekymrer sig om, er det allerede forbudt. Derfor er det også lidt svært at se, hvordan endnu et forbud skulle ændre noget.

Liberal Alliance er imod et burkaforbud. Det har vi været siden debatten var fremme første gang. Vi mener ikke, det vil hjælpe de her kvinder, at vi laver forbud mod burkaer. Ærlig talt har et forbud mere karakter af symbolpolitik end et helhjertet forsøg på at hjælpe de kvinder. For hvordan hjælper et forbud kvinderne? Det mangler jeg svar på.

Liberal Alliance er optaget af frihed. Det ved alle. Og jeg er naturligvis interesseret i at hjælpe mennesker, der får frataget muligheden for at leve frit. Men jeg har altså umådeligt svært ved at se, at et burkaforbud er løsningen. Faktisk kunne jeg frygte, at kvinderne så ville blive hjemme og aldrig komme ud og se dagens lys. Det er nemlig næppe sandsynligt, at de mænd, der tvinger deres koner til at bære burka, pludselig springer ud som moderne liberale mænd, fordi vi indfører et forbud mod burka.

Så når Liberal Alliance er imod et burkaforbud, er det primært fordi vi simpelthen ikke tror på, at det vil hjælpe de her kvinder overhovedet. Mest af alt ligner det endnu et symbolpolitisk forslag.

Løsningen er en helt anden

Hvis vi skal hjælpe de her kvinder, skal vi sætte hårdt ind i forhold til krav om beskæftigelse. Vi skal stille meget større krav til, hvornår man står til rådighed for arbejdsmarkedet og skærpe muligheden for at få offentlige ydelser helt generelt, hvis man ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Og lad mig slå helt fast: Jeg mener ikke man står til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man bærer burka.

Jeg vil personligt også meget gerne skærpe kravene til anvisning af almene boliger. Sådan tror jeg også, vi kan sikre bedre integration.

Jeg mener således der er meget vi kan gøre for at hjælpe de her kvinder til at leve et frit liv, men jeg tror vitterligt ikke vi gør bedst gennem et burkaforbud.