Politik

BLOG: Fjern skruetvingen fra vores sygehuse

BLOG: Det på tide, at vi siger stop og giver personalet på sygehusene ro til at passe patienterne og levere den kvalitet, vi forventer.

Hvert år bliver ledelsen på vores sygehuse tvunget til at stramme skruetvingen lidt mere. Det tvinger personalet til at løbe hurtigere og hurtigere.

Det har der været en vis fornuft i, fordi der var besparelser at hente. Men nu er det på tide, at vi siger stop og giver personalet ro til at passe patienterne og levere den kvalitet, vi forventer.

Produktivitetskravet skal afskaffes

SF arbejder for at afskaffe det såkaldte produktivitetskrav, som er årsag til, at personalet på sygehusene skal løbe lidt hurtigere hvert år. Det gør vi i Folketinget og i regionerne.

I stedet vil vi indføre et nyt system med fokus på ny teknologi og smartere planlægning for at øge produktiviteten og give bedre patientforløb. På den måde kan vi arbejde for at udnytte ny teknologi og gøre tingene smartere, uden at vi kræver besparelser med hovedet under armen.

Og missionen var tæt på at lykkes, da mine kollegaer på Christiansborg stillede forslaget i Folketinget i efteråret. Men Socialdemokratiet undlod at støtte vores forslag, og så kunne vi ikke finde et flertal.

Det er helt uforståeligt, at Socialdemokraterne, som snakker så meget om velfærd, ikke er klar til at fjerne sparekravet til sygehusene en gang for alle i stedet for at lade det blive ved snakken.

Det ville give ro til sygeplejersker, portører, læger og alle de andre ansatte på sygehusene. Og så ville det sikre, at patienter og pårørende kan få vished for, hvad de kan forvente af vores sygehuse de kommende år.

I SF giver vi ikke op. Vi vil fortsat presse både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet til at sikre ro om vores sygehuse, så de ikke igen skal tvinges til at stramme skruetvingen lidt mere.