Politik

Ny minister for fiskeriet: Der er behov for en ny start

Karen Ellemann kalder sit nye ministerområde for 'svær, men vigtig'.

Minister for ligestilling og nordisk samarbejde Karen Ellemann har i dag fået et tredje led i sin ministertitel.

Fra i dag er hun også fiskeriminister.  Ansvaret for fiskeriet overtager hun fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, hvis samarbejde med fiskeriordførerne var gået helt i hårdknude.

Karen Ellemann kalder det "en svær opgave", men håber, at hun som ny ansvarlig minister kan give samarbejdet en ny start.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været samarbejdsproblemer. Der er jo også en del af baggrunden for, at statsministeren nu signalerer, at vi skal have en frisk start, siger Karen Ellemann.

'For vigtigt til fnidder'

Esben Lunde Larsen, der fortsat skal være fødevareminister, siger i dag, at det er hans eget ønske at give slip på fiskeriområdet.

- Området er alt for vigtigt til, at der må gå partipolitisk fnidder i det, siger han til TV 2.

Han mener selv, at han har forsøgt at få et ordentligt samarbejde med oppositionens fiskeriordførere, men erkender, at det ikke er lykkedes.

- Jeg har gjort, hvad jeg kunne, siger han.

Sagen om kvotekongerne

Efter blot en halv dag som ansvarlig minister på fiskeriområdet vil Karen Ellemann ikke komme med politiske udmeldinger om den sag, der har ført til ministerskiftet – nemlig sagen om de store ’kvotekonger’, der har opkøbt kvoter og styrer en stor del af fiskeriet herhjemme.

Men hun erkender, at det bliver en sag, som hun bliver tvunget til at forholde sig til. Ikke mindst fordi Rigsrevisionen er på vej med en kritisk rapport om ministeriets håndtering af sagen.

- Der kommer en kritisk rigsrevisionsrapport, der viser, at håndteringen historisk set ikke har været håndteret korrekt. Det må jeg tage bestik af, siger Karen Ellemann.

En frisk start

Hun har allerede taget første skridt til ’den friske start’, som hun håber på i forhold til fiskeriordførerne.

- Jeg har henvendt mig til alle ordførerne og inviteret til møde. Jeg er fuld af fortrøstning. Det er et enormt vigtigt erhverv for Danmark, og når vi står med brexit lige foran os, så er det ikke nogen lille opgave, der venter. Den er svær. Jeg glæder mig til den, men den er svær, siger Karen Ellemann.