Inger Støjberg vil lære af Norges stramme udlændingepolitik

Den danske integrationsminister er på besøg i Norge, hvor hun henter inspiration til at få flere flygtninge sendt ud af Danmark.

Danmarks udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er så imponeret over Norges arbejde med at få flygtninge uden ophold ud af landet, at hun vil tage ved lære af vores naboer mod nord. Det skriver vg.no.

Mandag var Inger Støjberg på besøg hos sin norske ministerkollega Sylvi Listhaug fra det norske Fremskrittspartiet. Og selv om Danmark er kendt for at have en stram udlændingepolitik, mener den danske minister, at Norge gør et bedre job med at få flygtninge sendt retur.

- En af de ting, som jeg i højeste grad skal have med hjem herfra, er arbejdet med at sende asylansøgere og kriminelle ud af landet. På det område er Norge bedre end Danmark, og det skal vi lære af, siger Inger Støjberg til VG.

- Norge er helt i front i Europa, og derfor er vi mange, som vender blikket mod Norge for at lære.

Andre lande kigger mod Norge

Chefen for politiets udlændingeenhed i Norge, Morten Hojem Ervik, siger til VG, at de ofte får henvendelser fra andre lande, der gerne vil lære af Norges erfaringer med at få folk uden ophold sendt ud af landet:

- Norge har et opsigtvækkende højt antal, der bliver sendt retur. Andre landes myndigheder kommer til Norge for at se, hvordan vi opnår de resultater.

Alene i juni i år sendte Norge 461 personer ud af landet – heriblandt 198 dømte kriminelle. I hele 2017 er omkring 3000 personer blevet smidt ud af Norge.

Selvom det denne gang er Inger Støjberg, som henter inspiration i Norge, så lægger den norske minister Sylvi Listhaug ikke skjul på, at hun også ofte ser mod Danmark for at få inspiration til en strammere udlændingepolitik.