Politik

BLOG: Dansk Folkeparti vil lovliggøre peberspray

BLOG: Hvad er det gode argument imod peberspray?

I Danmark må man ikke have en peberspray, hvis man ønsker at kunne forsvare sig selv. Det er simpelthen helt tosset.

I mange andre sammenlignelige lande, må man anvende peberspray til selvforsvar. F.eks. i Tyskland, hvor de små sprays sælges på tankstationer, i grænsebutikker og i dagligvareforretninger. Hvis tyskerne kan bruge det, så må vi også kunne det i Danmark. For det er ærlig talt ikke mit indtryk, at der skulle herske totalt lovløse tilstande i vores naboland mod syd. Tværtimod finder jeg balancen fornuftig.

I stedet for pebersprayen bruger danskerne i øjeblikket hårspray og lignende til at forsvare sig selv med – noget, der kan få langt mere fatale konsekvenser for den person, der bliver udsat for sprayen. Så hvad er det gode argument imod peberspray så egentlig? Jeg kan ikke få øje på det.

Og så er der det dårlige argument om, at det er en glidebane. Jeg kan love for, at Dansk Folkeparti ikke kommer til at føre en mildere kurs, når det kommer til deciderede våben såsom knive og skydevåben. Derfor er argumentet om en glidebane helt forfejlet i denne sammenhæng. Tværtimod fik Dansk Folkeparti fordoblet minimumsstraffen for at rende rundt med skydevåben fra 1 til 2 år ved sidste finanslovsforhandling. Så nej: Ingen glidebane her!

I Dansk Folkeparti synes vi kun, det er rimeligt, at man får mulighed for at blænde en eventuel voldtægts- eller overfaldsmand, hvis man måtte blive angrebet. Efterfølgende kan man så tilkalde politiet, så skurken kan pågribes, og sagen kan gå sin gang i retssystemet.

Jeg forstår ikke, hvad vi venter på i Danmark. Inden sommerferien behandlede Folketinget et forslag stillet af Dansk Folkeparti, hvor vi i denne omgang alene foreslog, at danskerne kunne have en peberspray i eget hjem. Vi ville gerne være gået længere, men målet var at overbevise de partier, der er mere restriktive end os. Det kunne være Venstre, hvor Inger Støjberg kort inden folketingsvalget i 2015 foreslog, at danskerne skulle kunne have en peberspray liggende i eksempelvis skuffen på natbordet. Desværre blev vores forslag ikke vedtaget.

Jeg håber, vi i det kommende folketingsår får lovliggjort pebersprayen, så danskerne kan bruge den til selvforsvar.