Politik

Pia Kjærsgaard til Nye Borgerlige: Drop aggressionerne

Det er et sundhedstegn, at der kommer nye partier til rundt om i verden, mener Folketingets formand.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), opfordrer partiet Nye Borgerlige til at samarbejde med Dansk Folkeparti i stedet for at skælde ud.

- Jeg undrer mig over den aggression, Nye Borgerlige har tillagt sig over for Dansk Folkeparti. Først var det De Konservative, så var det Liberal Alliance, og nu er det så Dansk Folkeparti, det går udover, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

Hvis Nye Borgerlige ønsker de stramninger af udlændingepolitikken, som partileder Pernille Vermund taler om, må hun lægge stilen om, lyder det fra Kjærsgaard.

- De må vide, at jo flere der hjælper til med at stramme udlændingepolitikken, jo bedre. Hvorfor ikke kæmpe sammen i stedet for hele tiden at sætte sig op mod hinanden.

Opsangen fra Pia Kjærsgaard bider ikke på Pernille Vermund.

Hun mener, at Dansk Folkeparti – ”som de andre etablerede politiske partier” – er faldet i en fælde på Christiansborg.

- Dansk Folkeparti har spillet sig selv af banen. Siden 2001 har de haft mulighed for at gøre meget mere ved udlændingepolitikken, end de har gjort. Desværre har partiet slet ikke forstået at veksle de andre borgerlige partiers ønsker på den økonomiske politik til solide udlændingestramninger, siger Pernille Vermund.

Trump, Macron og Elbæk er sundhedstegn

Trods det kritiske syn på Nye Borgerlige mener Pia Kjærsgaard, at nye partier og bevægelsers fremmarch i Danmark og store dele af den vestlige verden er med til at holde folkestyret sundt. Det siger hun i et sommerinterview med TV 2.

Præsidenterne Trump og Macron i henholdsvis USA og Frankrig er eksempler på fænomenet ude i verdenen. Herhjemme er Alternativet og dets leder Uffe Elbæk det gode eksempel, mener Pia Kjærsgaard.

- Det er umådeligt sundt, det, der sker i øjeblikket. Det er altid sundt, når der bliver rusket op i tingene.

Folketingets formand ser dog ikke, at hendes eget parti vil lade sig inspirere af Alternativets måde at udvikle politik på.

- Jeg har svært ved at se Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup i et tylskørt stå ved en barre og svinge med benene. Jeg tror, at man skal lade være med at være noget andet end sig selv, siger hun med henvisning til en video fra et møde hos Alternativet, hvor partiets leder Uffe Elbæk optræder i netop grønt tyl.

Se hele interviewet med Folketingets formand Pia Kjærgaards på TV 2 NEWS fredag den 28. juli klokken 15.30 eller 20.30. Eller på TV 2 PLAY.

Folketingets formand ser ikke, at hendes eget parti vil lade sig inspirere af Alternativets måde at udvikle politik på. Video: Karoline Lunddal Dam