Politik

Dansk Folkeparti vil have hele Europa hegnet ind i pigtråd

Partiet roser lande som Ungarn og USA, der har opsat grænsehegn for at begrænse flygtningestrømme.

Et pigtrådshegn skal beskytte Europas grænser mod migranter og flygtninge.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen, som i et blogindlæg på tv2.dk kalder den europæiske grænsekontrol for en fiasko.

Hegnet skal opføres med inspiration fra de grænsehegn, som adskiller USA og Mexico, og det hegn, som Ungarn byggede i 2015, for at holde migranter og flygtninge fra Afrika og Mellemøsten ude af landet.

- Vi kan simpelthen ikke have, at flygtninge kan vandre direkte og uforstyrret ind i Europa. Det kan vores samfund ikke holde til på sigt. Så jeg synes absolut, der er grund til at rose de lande, der har sat hegn op - eksempelvis Ungarn – og omvendt kritisere de lande, som bare har ladet stå til – og i virkeligheden bare passivt agerer transitland, siger Peter Kofod Poulsen til TV 2.

I sin blog på tv2.dk skriver Kofod Poulsen blandt andet:

"Når et hegn virker i Ungarn, hvorfor skulle det så ikke virke andre steder ved Europas ydre grænser? Selvfølgelig ville det virke. Og det er den vej, vi bør gå: Et hegn om Europas grænser. En stærk grænsekontrol, så vi kan holde folk, der ikke skal ind, ude."

"Og hvad vil så egentlig være alternativet? Status quo. Hundredtusindevis af migranter der år efter år søger mod Europa. Det kan små lande som Danmark ikke holde til. Vi kan ikke bare lade folk vandre direkte ind i vores land."

Også hegn mod Tyskland

Så sent som i maj i år foreslog Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, at Danmark opførte et hegn ved den dansk-tyske grænse:

- Dansk Folkepartis mål har hele tiden været at få lukket grænsen, så vi har mulighed for at lave et fuldstændigt asylstop i Danmark. Det er vores mål på sigt, at grænsen skal lukkes, så folk, der kommer hertil for at rejse ind i landet, skal kunne stoppes og returneres til Tyskland, som er det første sikre, land, de er kommet til før Danmark.

Skal der være pigtråd som i Ungarn?

- Ungarn har gjort det på én måde, man har set Israel og Saudi-Arabien gøre det på andre måder. Det er ikke så afgørende, hvordan det bliver gjort, så længe det er effektivt, lød det i maj fra Anders Vistisen.