BLOG: Hegn Europa ind i pigtrĂĄd

BLOG: Europa bør hegnes ind.

BLOG: Jeg har netop haft fornøjelsen af at besøge grænsen mellem San Diego i Californien og Mexico. Der var et højt hegn - faktisk var der hele to hegn. Faktisk, har der været et grænsehegn eller en mur i mange ĂĄr - lang tid inden, præsident Trump begyndte at snakke om det. Muren stod der ogsĂĄ, mens Obama var præsident - og ogsĂĄ under republikanske præsidenter. Og grænsehegnet løser sammen med over 19.000 grænsebetjente i hele USA en vigtig opgave. 

Det gør det nemlig sværere at smugle mennesker, narko osv. ind i USA. Grænsebetjentene gjorde det helt klart for os, at pĂĄ den sydlige side af hegnet, er det narkokartellerne, der styrer. 

Hegnet gør det sværere for folk at komme ind - ligesom det gør det dyrere. NĂĄr man ikke bare kan løbe over grænsen, sĂĄ bliver smugling dyrere - man skal gøre et større forarbejde eller mĂĄske grave tunneller, der koster de kriminelle mange millioner dollars. Og nĂĄr kriminelle eller illegale bruger længere tid pĂĄ at krydse grænsen, sĂĄ giver det grænsebetjentene mulighed for at gribe ind. Og nĂĄr det bliver dyrere, sĂĄ fĂĄr færre illegale lyst til at krydse ligesom narkoen pĂĄ gaden bliver dyrere, hvilket er med til at gøre det sværere at starte et misbrug. 

Men hegnet tjener ogsĂĄ et andet prisværdigt formĂĄl: Det holder betjentene sikre. 

Med kriminelle bander, der er kendt for at dræbe, er betjentene i fare. Med et hegn imellem dem og kartellerne, mindskes risikoen for vold, overfald og bortførelse af ordensmagten. 

AltsĂĄ: Hegnet gør det dyrere og sværere at smugle mennesker og narko. Og det beskytter medarbejderne. DĂ©t er godt! 

Er det sĂĄ umuligt, at snyde sig ind eller fĂĄ narko over grænsen? Nej. Uanset hvor godt man gør det, sĂĄ vil det være umuligt at bremse alt. Men grænsekontrol - inklusiv hegn - er stadig pokkers effektiv. Og en mur giver god mening mellem San Diego og Mexico - i øvrigt en holdning, præsident Obama støttede, da han ellers ville have væltet muren. Det gjorde han ikke. 

Hidtil er grænsekontrol simpelthen det mest virksomme redskab. 

I Europa har vi ogsĂĄ et hegn. Det stĂĄr pĂĄ Ungarns(og EU's) ydre grænse, og blev opført da Ungarn ønskede at bremse migrationsstrømmen fra Mellemøsten og Afrika. Hegnet - sammenholdt med mere kontrol - har indtil videre været en kæmpe succes. Ungarn har altsĂĄ sikret sin ydre grænse, Europas ydre grænse. Det kan vi andre glæde os over, da det er med til at tage presset fra migranter af for andre lande sĂĄsom Danmark. 

NĂĄr et hegn virker i Ungarn, hvorfor skulle det sĂĄ ikke virke andre steder ved Europas ydre grænser? Selvfølgelig ville det virke. 

Og det er den vej, vi bør gĂĄ: Et hegn om Europas grænser. En stærk grænsekontrol, sĂĄ vi kan holde folk, der ikke skal ind, ude. 

Og hvad vil sĂĄ egentlig være alternativet? Status quo. Hundredetusindevis af migranter, der ĂĄr efter ĂĄr søger mod Europa. Det kan smĂĄ lande som Danmark ikke holde til. Vi kan ikke bare lade folk vandre direkte ind i vores land. 

Et hegn burde ikke være kontroversielt. Politikere fra alle mulige partier taler hele tiden om, at de ydre grænser skal sikres. Hvordan skal det ske, hvis der ikke er hegn, betjente, moderne teknologi osv. til at dæmme op for presset? Det lader sig simpelthen ikke gøre. 

Lige nu er kontrollen af de ydre grænser en fiasko, selvom presset midlertidigt er taget af sammenlignet med ĂĄr 2015. 

Se blot pĂĄ Tyrkiet. EU betaler nu den tyrkiske "præsident"(læs: tyran/diktator) for, at han holder omkring 2 millioner migranter tilbage i Tyrkiet. Hvad sker der den dag, Erdogan for alvor bliver sur pĂĄ Europa? SĂĄ ĂĄbner han sluserne, og scenerne fra 2015, hvor folk vandrede pĂĄ motorvejene vil genopstĂĄ. Det er altsĂĄ ikke en holdbar løsning. 

Se blot pĂĄ Middelhavet. EU trækker aktivt menneskesmuglernes synkefærdige skibe i Middelhavet til Europa, hvor folk kan søge asyl. Resultatet er, at menneskesmuglerne bliver rige, mens en kæmpe migrantstrøm ledes direkte til Europa. Menneskesmuglerne vinder, mange mennesker lider en forfærdelig druknedød og europæerne lades tilbage med en uholdbar løsning. Sig mig lige: Hvorfor trækker vi ikke skibene tilbage, hvor de kommer fra? 

Vi bør hegne Europa ind for at kunne styre situationen. Vi har ventet for længe - og situationen bliver ikke bedre med udsigt til en voldsom befolkningstilvækst i særligt Afrika og en stribe ustabile lande i Mellemøsten. 

Vil hegnet løse alle problemer med migration? Nej. En stribe lande (i Mellemøsten og Afrika) vil fortsat være ledede af forfærdelige diktatorer, islamister, korrupte statsapparater, mangel pĂĄ mad, uddannelse og sygesikring. Dette langsigtede problem løses ikke af et hegn. Men løsningen pĂĄ dette problem er sĂĄ langsigtet, at det simpelthen ikke lader sig løse indenfor de næste mange generationer. En ting er sikkert: Problemet løses slet ikke af, at Europa falder fra hinanden pga. politisk vægelsind. 

Vi mĂĄ og skal vĂĄgne op af vores tornerosesøvn, for tornerosesøvn hører hjemme i eventyr - ikke i en farlig, usikker verden.